18 april 2014

Accare en Yulius lanceren Jouw Omgeving-behandeling voor gedragsproblemen via internet

Oudertraining is een veelgebruikte behandeling voor kinderen met gedragsproblemen in de basisschoolleeftijd. Ouders leren in zo’n training vaardigheden waarmee ze lastig gedrag van hun kind kunnen verminderen en gewenst gedrag kunnen uitbreiden. Vanaf deze week kunnen ouders die met hun kind bij Accare of Yulius in behandeling komen de training gedeeltelijk via internet volgen binnen Jouw Omgeving.

In deze nieuwe behandelvorm wordt online behandeling afgewisseld met afspraken op de polikliniek. Uniek is dat ouderparen zowel individueel als gezamenlijk oefeningen kunnen doen. Daarnaast kunnen ze onder andere video's van thuissituaties uploaden, waarna deze worden gedeeld en besproken met de therapeut. De blended vorm van behandelen maakt het voor ouders gemakkelijker om de training in hun eigen tempo en op momenten dat het hen uitkomt te doen. Een ander voordeel is dat het contact tussen ouders en behandelaar niet meer beperkt hoeft te blijven tot het moment dat ze elkaar zien, maar ook tussendoor kan plaatsvinden.

In de ontwikkeling van behandelprogramma’s werken Accare en Yulius binnen het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP) samen met vijf andere organisaties: De Bascule, De Jutters, Triversum, Karakter en Curium. Het nieuwe behandelprogramma is op 4 juli 2013 in gebruik genomen.