Chat

Hoe gebruik je het?

Via de Chat module kun je binnen Jouw Omgeving veilig communiceren. De chat kan op elk type apparaat gebruikt worden en is op elke plek binnen het platform gemakkelijk te openen en sluiten, ook vanuit de Jouw Omgeving app. Afhankelijk van de schermgrootte van een apparaat, kun je een chatvenster openen in een apart zijvenster. Op deze manier kun je tegelijkertijd chatten en verder werken binnen andere modules van Jouw Omgeving. Verder is het mogelijk om de chat full-screen te gebruiken, real-time notificaties te ontvangen en bijlagen (zoals afbeeldingen) mee te sturen. De chat kent in de basis twee varianten: de 1-op-1 chat en de groepschat. Een extra variant is de hulpverleners-chat, waarbij de zorgprofessional in de context van een online behandelprogramma een tijdelijke chatsessie kan starten.

Chat-Desktop-Mobile
ChatApp.png

Wat levert het op?

De beveiligde chat is gebruiksvriendelijk, omdat deze te gebruiken is op zowel desktop, mobiel als tablet. Chatcontact is een waardevolle aanvulling op face-to-face gesprekken en het versturen van berichten (e-mails). Chatcontact heeft meerdere voordelen:

  • Cliënten voelen zich anoniem, waardoor zij soms meer durven te vertellen dan in een face-to-face contact. Chatcontact is hierdoor laagdrempelig en voelt soms minder eng dan een telefoon of een face-to-face gesprek
  • Chatcontact is doelgerichter dan face-to-face contact. Cliënten komen sneller tot de kern
  • Chatcontact is onafhankelijk van plaats en tijd. Cliënten kunnen op elk moment contact zoeken met zorgprofessionals en vice versa
  • Gesprekken blijven automatisch bewaart en kunnen teruggelezen worden

Mark Vervuurt, GZ-psycholoog en projectleider eHealth bij ASVZ:

"We hadden niet verwacht dat onze doelgroep de mogelijkheid van het chatten zou omarmen, omdat ze niet zo talig zijn. Toch wordt de chatfunctie – en trouwens ook het online dagboek – veel gebruikt. Blijkbaar schrijft een deel van onze cliënten liever dan ze praten. Doordat zij in Jouw Omgeving op hun eigen moment en in hun eigen tempo kunnen werken, hebben ze mogelijk minder last van schaamte.”

contact.original.png

Probeer het zelf!

Plan een demo en probeer Jouw Omgeving twee weken zelf uit. Wil je eerst meer weten of heb je vragen? Bel met één van onze medewerkers via 088 4500 250 of vul het contactformulier in via onderstaande knop.