Jouw Omgeving, een veelzijdig online platform

Jouw Omgeving staat voor jouw hulp, op jouw moment, op jouw plek. Jouw Omgeving helpt organisaties met het faciliteren van een moderne manier van zorgverlening binnen een veilige online omgeving. Deze omgeving is toegankelijk voor en afgestemd op de cliënt, zijn omgeving en de hulpverlener. De cliënt neemt de regie over zijn eigen zorg. Het platform is speciaal ontwikkeld voor blended hulpverlening en breed inzetbaar. Instellingen in de jeugdzorg, wijkteams, GGZ, LVB én het sociale domein verlenen hun zorg middels Jouw Omgeving. Hierbij faciliteert Jouw Omgeving de mogelijkheid om online te behandelen in het gehele zorgproces. Jouw Omgeving is een platform dat aantrekkelijk is door de vele functionaliteiten die het platform heeft, maar richt zich in de basis op drie kernonderwerpen; beveiligde communicatie, de inhoudelijke behandeling en het cliënt gerichte inhoudelijke dossier. 

Beveiligde communicatie

Online communiceren is voor veel cliënten aantrekkelijk. Het is een luchtige en makkelijke manier van communiceren. Vanwege deze reden maken veel zorginstellingen gebruik van online vormen van communicatie zoals Whatsapp en email. Deze communicatievormen zijn niet beveiligd, terwijl de inhoud van de berichten wel privacygevoelig is. Het platform Jouw Omgeving is ingericht om alle communicatie tussen de cliënt, de hulpverlener en het netwerk te faciliteren op een snelle en veilige manier. Jouw Omgeving stelt hoge eisen aan de veiligheid van het platform en de privacybescherming van de cliënt en zijn gegevens. Daarnaast is het mogelijk om een koppeling te maken met externe bronnen van informatie zoals een ECD, op een beveiligde manier.

eHealth was nog nooit zo dichtbij

Dankzij Jouw Omgeving apps kun je nog beter vanaf je mobiel werken aan jouw hulp, waar en wanneer jij dat wilt. Ontvang updates, beveiligd berichtenverkeer of gebruik handige tools zoals het Eetdagboek en het G-Schema. Alle apps zijn volledig geïntegreerd met het platform dus je hoeft nooit meer iets te missen of dubbel te doen. 

De inhoudelijke behandeling

Het werken met Jouw Omgeving voegt een compleet nieuwe dimensie toe aan de therapie, begeleiding of behandeling van de cliënt. De cliënt kan altijd op het platform terecht, waardoor de behandelaar beter kan inspelen op de vorderingen van de cliënt. Behandeldoelen, rapportages, evaluaties en gegevens zijn inzichtelijk voor de betrokken professionals, cliënt en wanneer nodig het netwerk van de cliënt. Daarnaast ontwikkelt Jouw Omgeving met haar ontwikkelpartner het E-KJP (Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie) interactieve evidence-based behandelprotocollen. Naast geprotocolleerde behandelprogramma’s is er ook de mogelijkheid om op maat gemaakte behandelingen aan te bieden met het flexibele werkplan.

Cliënt gericht inhoudelijk dossier

Bij Jouw Omgeving werken de professionals, de cliënt en het netwerk samen in hetzelfde systeem, waardoor er één zorgplan voor de cliënt ontwikkeld wordt en ook echt één plan blijft. In het dossier staan zaken zoals het persoonlijk plan, gespreksverslagen en een afsprakenblad. De cliënt kan deze gegevens zelf inzien en heeft de mogelijkheid om te reageren. De transparantie en cliëntgerichtheid van de geleverde zorg is dus leidend in het dossier. Verder wordt er door de cliënt inzage te geven in het dossier een positieve leeromgeving gecreëerd, omdat de cliënt leert dat in een dossier vaak positief over de cliënt gesproken wordt.

In Jouw Omgeving werken cliënten, behandelaars en de omgeving samen op een interactieve manier. Jouw Omgeving levert veilige, inhoudelijke en transparante zorg, waar bij de betrokkenheid van de cliënt centraal staat.