30 oktober 2014

Veelbelovende toepassingen in combinatie met Jouw Omgeving

Vorige week schreven wij al over het uitkomen van de eHealth monitor 2014 en hoe de aanbevelingen daarin goed aansluiten bij Jouw Omgeving. Uit het onderzoek kwam ook naar voren welke eHealth toepassingen psychiaters als het meest veelbelovend zien:

1. Online behandelprogramma’s

Dit is verreweg de meest genoemde toepassing door psychiaters en hierin is Jouw Omgeving haar aanbod doorlopend aan het uitbreiden en verbeteren. De bestaande programma’s zoals Dappere Kat, Smaakk!, Oudertraining Gedragsproblemen en Doepressie worden nog steeds met veel enthousiasme ontvangen en gebruikt door aangesloten behandelaars. Daarnaast zijn enkele nieuwe programma's, waaronder Surfen op Emoties en Straatwijzer in ontwikkeling. Deze programma's zullen begin volgend jaar beschikbaar zijn.

2. Online meetinstrumenten en online ROM

Jouw Omgeving heeft al meerdere meetinstrumenten voor screening en ROM metingen en dit aanbod wordt binnenkort aanzienlijk uitgebreid (houdt de nieuwsberichten in de gaten voor meer informatie). Een duidelijk overzicht van de resultaten worden door middel van grafieken weergegeven om zo patronen inzichtelijk te maken. 

3. Mobiele apps

Naast volledige functionaliteit op iPads, andere tablets en smartphones wordt er hard gewerkt om het platform verder te optimaliseren voor mobiele toepassingen. Hierdoor werkt Jouw Omgeving perfect op alle apparaten en formats naar gelang de voorkeuren van de gebruikers.

« Terug naar het nieuwsoverzicht