6 november 2014

Leerzame klankbordsessie voor behandelprogramma Straatwijzer

Momenteel werken we hard aan de ontwikkeling van het nieuwe behandelprogramma Straatwijzer, een psycho-educatie programma voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of psychiatrische stoornis en hun ouders. Straatwijzer bevindt zich in de pilot-fase, waarbij zowel LVB-jongeren als hun ouders actief worden betrokken bij de ontwikkeling van het programma. In samenwerking met zorginstelling Karakter organiseerden we onlangs een klankbordsessie.

De feedback van de toekomstige gebruikers wordt in conceptversies verder uitgewerkt tot het eindproduct. Uit de klankbordsessie kwam naar voren dat de doelgroep erg enthousiast is over dit programma. Vooral het feit dat het middels een computer in de eigen omgeving plaatsvindt, vinden ze erg prettig. Ook de combinatie van filmpjes, geschreven en gesproken tekst helpt met het begrijpen van de inhoud van het programma.

Dankzij de nieuwe inzichten van de toekomstige gebruikers kunnen we het programma verder finetunen, klaar voor de lancering in het voorjaar van 2015.

Tip: Voor het registreren van de gebruikerstests gebruiken we het programma Silverback. Wij zijn enthousiast over dit programma. Hiermee kan eenvoudig en snel een testsessie worden opgenomen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht