18 april 2014

Accare en Jouw Omgeving realiseren toegankelijk cliëntportaal

Eerder berichtten we over de inzet van Jouw Omgeving als cliëntportaal voor Accare. Sinds 1 april 2014 is het zover!

Accare is als één van de eerste GGZ-instellingen gestart met een cliëntenportaal, waarbij kinderen en jongeren veilig met hun behandelaar kunnen mailen, een digitale behandeling kunnen volgen én hun dossier kunnen inzien. Op deze manier brengt een van de grootste gespecialiseerde kinder- en jeugdpsychiatrische instellingen van Nederland* de zorg op een eigentijdse manier dichterbij kinderen en jongeren.

Eigen regie
Van steeds meer behandelingen wordt een zogenaamde blended vorm ontwikkeld, wat betekent dat een deel ervan online kan worden gevolgd. Zo kunnen jongeren zelf bepalen op welk moment ze met de behandeling aan de slag gaan. Dankzij de blended behandelvormen hoeven jongeren en hun ouders minder vaak naar Accare en hoeven ze dus minder vaak vrij te vragen van school en werk.

Transparantie
Jongeren die ouder dan 16 jaar zijn, kunnen digitaal meekijken in hun eigen dossier. Accare wil de behandeling hiermee transparanter maken en de betrokkenheid van de jongeren vergroten. In een goed beveiligde omgeving kan de jongere precies lezen wat de behandelaar in het dossier heeft gezet.

Innovatie
De vormgeving van het portaal is volledig op jongeren afgestemd en biedt de mogelijkheid de digitale omgeving naar eigen smaak in te richten. Accare wil met dit portaal de zorg dichterbij huis brengen, de jongere meer regie geven en de zorg toegankelijker en goedkoper maken.

Veiligheid
En de veiligheid? Die wordt gewaarborgd door middel van een zogenaamde 2-factor authenticatie, net zoals bijvoorbeeld bij internetbankieren.

Koppeling EPD
Het slagen van online hulp hangt nauw samen met een eenvoudig werkproces. Daarin worden dubbele registraties logischerwijs voorkomen. Een integrale koppeling met het EPD is daarin cruciaal. In nauwe samenwerking met McKesson, Atos en Accare heeft Jouw Omgeving een integrale koppeling gerealiseerd om zo effectief gegevens te kunnen delen.

*Accare is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Nederland. Behandeling bij Accare vindt vooral ambulant plaats op ongeveer 25 locaties in de vier noordelijke provincies. Daarnaast zijn er klinieken in Smilde en Groningen. In totaal zijn ruim 13.000 kinderen bij Accare in behandeling.