18 april 2014

Nieuwe mijlpaal: integrale koppeling voor Accare

Jouw Omgeving is blij en trots te mogen aankondigen dat wij met werelwijde speler op ICT-zorggebied McKesson een samenwerking zijn aangegaan om effectief gegevens te kunnen delen. We realiseren een integrale koppeling tussen hun EPD-systeem en ons behandelplatform.

Waarom is een integrale koppeling handig?
Het welslagen van online hulp hangt nauw samen met een zo eenvoudig mogelijk werkproces. Daarin worden dubbele registraties logischerwijs voorkomen. Door het voorkomen van dubbel werk, kan de zorgprofessional zich richten op waar hij goed in is: het verlenen van zorg. Dat komt de kwaliteit ten goede.

Maar we doen het voor de cliënt:

Transparante zorg: Jouw Omgeving als cliëntportaal
Deze koppeling is een belangrijke stap voor de inzet van Jouw Omgeving als cliëntportaal. Accare is koploper op dit vlak: zij is de eerste instelling die door middel van ons portaal al haar 16+ cliënten direct inzage geeft in de gegevens die binnen de instelling over hen bekend zijn. Vanachter elke PC, tablet of mobiel!*
Denk hierbij aan het behandelplan, maar ook de verwijsbrief van de huisarts. Dit is een belangrijke stap richting transparantere zorg. Daarnaast biedt het portaal de mogelijkheid om op een veilige manier te communiceren met professionals van de instelling.

*En de veiligheid? Die wordt gewaarborgd door middel van een zogenaamde 2-factor authenticatie, net zoals bij internetbankieren.

Deze oplossing laat goed de onderscheidende kracht zien van verschillende systemen: waar het EPD meer gericht is op de registratie, is Jouw Omgeving specifiek gericht op het behandelen van cliënten. We geloven in een open benadering: systemen die via veilige protocollen met elkaar kunnen uitwisselen in plaats van gesloten op hun eigen eilandje blijven. Ondertussen werken wij vrolijk verder om op meer systemen aan te sluiten: andere EPD's, ROM-systemen, behandelprogramma's van anderen, etc. Met een open vizier de toekomst in.