24 april 2014

Uitbreiding flexibel werkplan: hulpmiddelenbibliotheek

Jouw Omgeving ondersteunt naast geprotocolleerde behandelprogramma's ook op maat gemaakte behandelingen met behulp van het flexibele werkplan. Een belangrijk onderdeel hiervan is de nieuw ontwikkelde bibliotheek, die fungeert als centrale vindplaats voor snel inzetbare hulpmiddelen.

De bibliotheek bevat een breed scala aan informatie met kwaliteitsstempel van de zorginstelling, zoals diverse interactieve instrumenten, PDF en Word documenten, filmpjes en websites met relevante informatie. Daarnaast kunnen behandelaars bij de bieb-beheerders suggesties doen voor items die zij graag centraal willen toevoegen: zo profiteert iedereen van de gedeelde kennis, terwijl een wildgroei van hulpmiddelen wordt tegengegaan.

Hierdoor is het mogelijk voor behandelaars om zelf opdrachten of volledige cursussen samen te stellen, die goed ingezet kunnen worden voor zowel trajectmatige hulp als kortdurende contacten. In samenwerking met ontwikkelpartner Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie zullen we het aanbod van de bibliotheek dit jaar aanzienlijk uitbreiden.

screenshot bibliotheek