29 april 2014

Jouw Omgeving ontwikkelt door: spelenderwijs aan de slag met Dappere Kat

We ontwikkelen voortdurend door aan Jouw Omgeving, onder andere op basis van de gebruikersfeedback die wij ontvangen. Afgelopen weken hebben we het behandelprogramma Dappere Kat, ons online behandelprogramma voor kinderen en jongeren met angstklachten, op basis van deze feedback flink uitgebreid.

Een van de belangrijkste verbeteringen is het toevoegen van een extra beloningsmogelijkheid. Door het inzetten van gamification-elementen worden cliënten extra gemotiveerd hun angst te overwinnen.

Kinderen die het programma doorlopen ontvangen zogenaamde kattenbrokjes als beloning voor het invullen van oefeningen. Door het verzamelen van deze brokjes worden er levels vrijgespeeld. De voortgang binnen het programma wordt op deze manier bekrachtigd en draagt bij aan de motivatie van de cliënt.

Naast het beloningssysteem zijn er nog tal van andere verbeteringen gedaan. Bekijk de volledige lijst met updates