1 mei 2014

Smaakk!: nieuw behandelprogramma voor meiden met een eetstoornis

Jouw Omgeving heeft met partner het E-KJP een nieuw behandelprogramma ontwikkeld gebaseerd op de succesvolle behandeling van 99gram.nl.

Smaakk! is de blended behandeling voor meiden met een eetstoornis. Het programma wordt toegesneden op de wensen en behoeftes van de cliënten door middel van accenten op eetbuistoornis, boulimia en anorexia.

Door middel van het online behandelprogramma kan de behandeling transparanter en doelgerichter vormgegeven worden. Jongeren kunnen zelf regie nemen waar dat kan, door ook thuis aan hun behandeling te werken in hun eigen tijd en vanuit hun eigen omgeving. Tevens is bekend dat jongeren het vaak gemakkelijker vinden via internet te communiceren over moeilijke dingen. Juist bij eetstoornissen waarbij schaamte een grote rol speelt, kan de mogelijkheid tot laagdrempelig online contact de behandeling ten goede komen.

Smaakk! is een vast onderdeel van ons programma-aanbod en daarmee ook beschikbaar voor andere zorginstellingen. Tevens worden onderdelen van het programma zoals het eetdagboek, de gewichtsgrafiek en het terugvalpreventieplan ook los aangeboden vanuit onze hulpmiddelenbibliotheek.