30 mei 2014

Ontwerpers & bouwers Jouw Omgeving genomineerd voor Nationale Jeugdzorg Prijzen

De Nationale Jeugdzorg Prijzen heeft haar nominaties voor 2014 bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt aan projecten en plannen die bijdragen aan vernieuwingen van de zorg voor de jeugd. Het project 99gram.nl, een initiatief van zorginstelling Accare, is een van de genomineerden. Dit is ook feest voor Jouw Omgeving: wij hebben de online behandeling gerealiseerd die onderdeel uit maakt van dit project. Daarnaast hebben drie van ons een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan: Robbert Slotman tekende voor het ontwerp, Bart Heesink en Dennis Bunskoek hebben de site gerealiseerd. Vandaag, maandag 16 juni, maakt congresvoorzitter Job Cohen de winnaars bekend op het Congres 'Transformeren doe je samen'.

De Nationale Jeugdzorgprijzen zijn een initiatief van het Jeugd Innovatie Fonds en bestemd voor goed lopende projecten die als voorbeeld kunnen dienen voor andere instellingen in de zorg voor jeugd of voor een stimulerend en goed onderbouwd plan om de zorg voor jeugd verder te verbeteren. De organisatie van de Nationale Jeugdzorgprijzen is in handen van het Nederlands Jeugdinstituut.

Enkele cijfers:

  • 365.000 bezoekers op 99gram.nl in het 2,5 jaar bestaan van 99gram.nl
  • 1.500 verstuurde mails van jongeren
  • 4.300 gevoerde chatgesprekken
  • 3.000 geregistreerde gebruikers, waarvan:
  • 260 deelnemers online behandeling voor eetproblemen/eetstoornissen
  • 600 deelnemers zelfhulp ‘leer jezelf door een roze bril bekijken’ (sinds december '13)
  • 2.800 forum discussies aangemaakt met daarop 23 000 reacties

99gram.nl is een mooi voorbeeld van waar Jouw Omgeving voor staat. Robbert Slotman: “Het papieren werkboek inscannen is niet toereikend. Samen met inhoudelijke experts en de gebruikers kiezen we de beste interactieve mogelijkheden. We zoeken per programma naar een eigen stijl die past bij de doelgroep. We vermijden vragenlijsten en bedenken visuele manieren om problemen en oplossingen te verhelderen. Aantrekkelijke programma’s bevorderen de therapietrouw en het zelfvertrouwen van de gebruiker, ook bij degene die minder tekstueel ingesteld is.”

Op basis van het 99gram behandelprogramma, dat volledig anoniem is te doorlopen, hebben we ook een blended-variant gerealiseerd welke onder de titel Smaakk! onderdeel uit maakt van ons behandelaanbod.

Lees volledige persbericht