19 februari 2015

"Jouw Omgeving is erg OGW"

Bij Jouw Omgeving streven wij altijd naar de beste aansluiting op de praktijk. Toegankelijkheid en bruikbaarheid voor zowel behandelaar als cliënt is daarbij onze leidraad en wij worden dan ook erg blij als we dit soort berichten krijgen:

"Gister ben ik met mijn laptop op pad gegaan en heb ik mijn eerste Persoonlijk Plan-bespreking gehad. Wat een succes. Het plan staat er gelijk in en was ook voor de cliënt akkoord. Een handtekening op het ondertekeningsvel en klaar is kees! Wat werkt dit mooi en vooral heel erg snel. Jouw omgeving is erg OGW (Opbrengst Gericht Werken, red.) en leuk om op deze manier met de jongere de doelen te evalueren en af te sluiten." - Gedragswetenschapper Reik

De module Dossier biedt binnen Jouw Omgeving de mogelijkheid om samen met de cliënt een persoonlijk behandelplan op te stellen. Er worden overkoepelende doelen vastgesteld, waar tijdens het traject aan gewerkt wordt en aan elk doel worden acties verbonden om dit doel te bereiken. Acties kunnen heel divers zijn, van eenmalige to-do’s zoals het lezen van een folder tot ingeplande, terugkerende oefeningen gekoppeld aan interactieve hulpmiddelen als een stemmingsmeter, sociale netwerkkaart of stoplicht. Zowel op individuele doelen als het volledige behandeltraject kan door hulpverlener, cliënt en ouder gerapporteerd worden.

Het behandelplan wordt op deze manier niet alleen een document dat aan het begin van een traject opgesteld wordt, maar een leidraad die tijdens het hele behandelproces gebruikt kan worden door de cliënt, hulpverlener en andere betrokkenen.