13 augustus 2015

De kunst van het koppelen

Zorgprofessionals die focussen op hulp en ondersteuning aan hun cliënten willen zo weinig mogelijk tijd verspillen aan ruis. Daarom begrijpen we bij Jouw Omgeving het belang van eenvoudige werkprocessen rondom ons online cliëntportaal. Technische koppelingen tussen verschillende ICT-systemen spelen daarbij een cruciale rol, dus hebben wij flink geïnvesteerd in de kunst van het koppelen. Het resultaat: méér slimme verbindingen!

Het online platform Jouw Omgeving is primair bedoeld voor cliënten. Daarom streven wij naar laagdrempelige toegang, waarbij gebruikers vanuit een centraal portaal kunnen kiezen voor hun online behandelprogramma’s en voor opties als afspraken maken, beeldbellen of het inzien van gegevens. Ook voor behandelaars is het handig als zij met één druk op de knop vanuit een EPD of ander registratie/declaratiesysteem direct kunnen doorlinken naar de persoonlijke omgeving van een cliënt. Of slechts op één plek gewijzigde gegevens hoeven door te voeren. Wij maken dat mogelijk door ‘onder water’ goede technische koppelingen te realiseren.

Eigen API

Voor ICT-beheerders in de zorg is het goed om te weten dat Jouw Omgeving nu over een eigen API beschikt: een applicatie die ervoor zorgt dat andere softwaresystemen gemakkelijker met ons online platform kunnen communiceren. Voor zorgprofessionals zijn deze en andere koppelspecificaties wellicht te technisch, maar het effect is dat online hulpverlening steeds eenvoudiger is te integreren in de werkprocessen. Zonder dubbel werk en met soepele uitwisseling tussen verschillende systemen, zowel intern als extern. Uiteraard altijd met waarborging van de veiligheid.

Verbinding maken

Het werken aan integrale koppelingen past in de visie van Jouw Omgeving dat elke ontwikkelaar moet doen waar hij echt goed in is. “Eén groot leidend systeem dat alles kan, is een utopie”, stelt Robbert Slotman van Jouw Omgeving. “Dus kunnen we maar beter zorgen voor slimme verbindingen tussen verschillende systemen. Wij nemen zelf die verantwoordelijkheid door samen te werken met gerenommeerde partijen als Nexus, Impulse, Unit4 en Pink Roccade, zodat Jouw Omgeving naast effectieve online behandelomgeving ook bruikbaar is als centraal cliëntenportaal. Kortom, wij beheersen de kunst van het koppelen en blijven nieuwe verbindingen maken met andere systemen.”

Meer lezen? Eerder verschenen al berichten over: