17 september 2015

Nieuw behandelprogramma: Surfen op Emoties

Emoties kunnen alle kanten op schieten. Precies daarom is het voor cliënten fijn dat zij op elk gewenst moment terecht kunnen op Jouw Omgeving. Met het nieuwe online behandelprogramma Surfen op Emoties beschikken jongeren van 12-21 jaar over aantrekkelijke online handvatten om weer grip te krijgen op zichzelf. Naast de complete vaardigheidstraining biedt Jouw Omgeving via de bibliotheek ook losse onderdelen aan.

Opvallend aan dit nieuwe behandelprogramma zijn de veertig (!) filmpjes die met behandelaars zijn opgenomen. Zij geven mondelinge toelichting op de verschillende trainingsonderdelen. Vooral voor cliënten die tekstueel minder snel informatie opnemen zijn deze filmpjes een waardevolle aanvulling. Dat er is gewerkt met echte behandelaars maakt het bovendien persoonlijk. Net als de mogelijkheid om thuis tijdens het oefenen op elk gewenst moment de eigen vaardigheidstrainer/hulpverlener berichten te sturen met vragen of bijzonderheden.

Flexibel en leuk

Surfen op Emoties is gebaseerd op de DGT-J-Vaardigheidstraining en is geschikt voor blended hulpverlening. Wie te maken heeft met heftige emoties, overkomt dat op allerlei momenten in het dagelijkse leven. Dan is het ideaal om bijvoorbeeld door de online dagboekkaart inzicht te krijgen in de pieken en dalen van stemmingen. Deze en andere interactieve instrumenten in het online behandelprogramma bevorderen de therapietrouw en vergroten het zelfvertrouwen van cliënten. Surfen op Emoties biedt slimme, flexibele en visueel leuke manieren om thuis te oefenen met vaardigheden.

Jouw Omgeving heeft Surfen op Emoties ontwikkeld in samenwerking met het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP).