21 september 2015

Het beste eHealth aanbod van evidence-based protocollen voor kinderen en jeugd nu voor iedereen betaalbaar

Hoe meer hulpverleners naast face-to-face óók met eHealth behandelen, hoe sneller de zorg in Nederland beter bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar wordt. Daarom kunnen vanaf nu ook vrijgevestigde zorgprofessionals en kleine praktijken gebruikmaken van de online protocollen die Jouw Omgeving samen met de GGZ-instellingen van het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP) heeft ontwikkeld.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt in haar Rijksbegroting 2016 dat eHealth in 2016 vanzelfsprekend moet zijn in de zorg. Met een lidmaatschap op Jouw Omgeving is het ook voor zelfstandige hulpverleners en kleine(re) praktijken haalbaar om in die ontwikkeling te investeren. Voor 39 euro per maand beschikken zij al over een eigen eHealth omgeving die het mogelijk maakt om met online modules te werken voor (blended) behandelingen, bijvoorbeeld bij depressie, angstklachten, eetstoornis en gedragsproblemen of voor psycho-educatie.

Alle eHealth modules van Jouw Omgeving zijn gebaseerd op evidence-based protocollen en worden ontwikkeld in samenwerking met professionals van het E-KJP. Beide partijen zijn doordrongen van het belang om de zorg voor cliënten zo toegankelijk mogelijk te maken, daarom willen zij ook kleine zelfstandigen een laagdrempelige instap voor eHealth bieden. Zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren op een interactieve, visuele en veelzijdige manier van hun klachten afkomen of daarmee beter leren leven.

Direct aan de slag met eHealth? Ga naar Jouw Hulp en meld je aan.