15 maart 2016

Met Mpower versterken we zelfredzaamheid cliënten

Technologische ontwikkelingen en een nieuwe kijk op zorg brengen organisaties in beweging om de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten. Zo werken zorginstelling Cello en Jouw Omgeving sinds kort samen om het e-learning programma Mpower breed beschikbaar te maken voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking die zo zelfstandig mogelijk willen wonen.

De taken en verantwoordelijkheden die bij zelfstandig wonen horen zijn voor (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking een uitdaging. Toch willen zij – net als iedereen – graag hun eigen leven leiden. Zorginstelling Cello ontwikkelde daarom voor haar cliënten het programma Mpower, dat via de compter, tablet of smartphone ondersteuning biedt bij huishoudelijke taken (en straks ook bij veilig wonen). De e-learning geeft houvast bij terugkerende taken als koken, wassen en schoonmaken en helpt gebruikers om daar hun eigen ritme en structuur in te vinden. Desgewenst met een coach uit de eigen omgeving. Dankzij Mpower kunnen cliënten bij dagelijkse klusjes steeds terugvallen op instructies, terwijl ze zichzelf daar toch maar mooi zelfstandig mee redden.

eHealth platform

Mpower is interessant voor een brede groep cliënten met een beperking. Voor Cello en Jouw Omgeving BV reden om de modules van het leerprogramma beschikbaar te stellen via het eHealth platform Jouw Omgeving. Een toenemend aantal organisaties in de Nederlandse zorgsector – van grote instellingen tot kleinere praktijken – gebruikt dit veelzijdige online platform als centraal cliëntenportaal en voor blended hulpverlening. Zij kunnen daarbij gebruikmaken van online behandelprogramma’s, psycho-educatie en een bibliotheek met een uitgebreide selectie van handige online tools en zinvolle content. Jouw Omgeving onderscheidt zich daarbij met programma’s en online materiaal dat geschikt is voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Eigen regie

“We ontwikkelen zelf ook eHealth programma’s met zorgpartners, maar het koppelen met bestaande producten die hun meerwaarde al bewezen hebben, sluit helemaal aan bij onze visie en werkwijze”, zegt Robbert Slotman, mede-directeur van Jouw Omgeving BV. “Daarom zijn we blij met de modules van Mpower. Het is een toegankelijke vorm van psycho-educatie die bijdraagt aan de zelfredzaamheid van cliënten en dat past helemaal bij de doelstellingen van Jouw Omgeving. We hebben dit platform namelijk ontwikkeld om cliënten zoveel mogelijk de regie in eigen handen te geven binnen hulpverleningstrajecten. De technologie maakt veel mogelijk, vooral als we binnen de zorgsector slimme koppelingen en combinaties maken. Dat is waar Jouw Omgeving in voorziet, in samenspel met zorginstellingen en hun cliënten.”

Over zorginstelling Cello

Cello biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking. Ruim 2.700 medewerkers en 1.000 vrijwilligers begeleiden bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Maar ook voor (ambulante) begeleiding, behandeling en advies, thuiszorg of het volgen van en cursus kun je bij Cello terecht. Onder het motto ‘ik zie jou’ vindt mijn zorg en dienstverlening plaats.

Pers

Download de perskit met daarin het persbericht en een set afbeeldingen uit de e-learning. 

Afbeeldingen uit het programma