3 mei 2016

Jeugd GGZ-instellingen starten met beeldbellen

beeldbellen

Bergen op Zoom, 5 april 2016 –  Vanaf april 2016 stelt eHealth platform Jouw Omgeving de beeldbel-functionaliteit beschikbaar voor meer dan de helft van de Jeugd GGZ in Nederland. Jouw Omgeving werkt daarin samen met Webcamconsult, het online videocommunicatieplatform ontwikkeld door medisch specialisten.

De belevingswereld van jongeren verandert in sneltreinvaart. Zij groeien op in een wereld waar digitale communicatie centraal staat. Reden voor zeven Jeugd GGZ-instellingen, verenigd in het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP), om ook via een beeldbeltoepassing te willen communiceren met cliënten. Met het aanbieden van consulten via online video communicatie wordt het behandelaanbod verbreed. De instellingen zijn het project begonnen om ervaring op te doen met verschillende behandelvormen via beeldbellen.

Jouw Omgeving biedt een platform voor de zorg gebaseerd op drie pijlers:

  1. communicatie
  2. online werken
  3. inzage en rapportage verstrekking

Hierbij ontwikkelt het platform de software zelf, tenzij er een goed alternatief in de markt beschikbaar is.

Birk Frankvoort, verantwoordelijk voor marketing en business development bij Jouw Omgeving: "We gaan niet iets ontwikkelen wat al bestaat. Een goede bestaande oplossing kunnen wij prima integreren, op die manier is de ervaring voor de gebruikers optimaal en ontstaat een vloeiend werkproces.  We hebben vooraf drie belangrijke criteria voor beeldbellen benoemd:

  1. eenvoud voor de cliënt, belangrijk daarbij was dat het systeem ook via een webbrowser moest kunnen functioneren,
  2. gebruiksvriendelijk voor de zorgverlener was een belangrijk punt,
  3. privacy van cliënten en beveiliging van cliëntgegevens zijn van cruciaal belang.

Op al deze punten kwam Webcamconsult als beste uit de bus. Daarnaast speelde mee dat Webcamconsult zich bewezen heeft in de zorg."

De mogelijkheid om te beeldbellen via Webcamconsult komt nu als eerste beschikbaar voor zeven Jeugd GGZ-instellingen en is vanaf april beschikbaar als aanvullende module voor alle relaties van Jouw Omgeving.

Bert van Gerwen, oprichter en directeur van Webcamconsult: "Deze strategische samenwerking geeft ons de mogelijkheid ons product breder in de zorgsector zichtbaar en inzetbaar te maken. Ook zijn wij er trots op deel te mogen uitmaken van een gewaardeerd en innovatief platform als Jouw Omgeving. eHealth heeft een grote toekomst en door deze samenwerking dragen wij daartoe ons steentje bij."