11 juni 2016

Jouw Omgeving in de prijzen tijdens Europese eHealth competitie

prijsuitreiking

Jouw Omgeving heeft 9 juni brons gewonnen tijdens de Europese eHealth competitie. Na als enige Nederlandse inzending door te dringen tot de finale is het vervolgens gelukt om in de top 3 te eindigen! De competitie was onderdeel van de HIMSS eHealth week, het grootste eHealth evenement van Europa dat afgelopen woensdag is geopend door Minister Schippers (VWS). 

Wij zijn vreselijk trots dat Jouw Omgeving de 3e plaats heeft behaald in de Europese eHealth competitie! Het was een sterk veld met veel verschillende innovaties, van een internationaal medical device bedrijf tot een platform voor Big Data analyses in de farmacie.

Na het indienen van een geschreven inzending tijdens de voorronde werden wij uitgenodigd voor de finale. Hier moesten alle finalisten 5 minuten pitchen voor een jury bestaand uit internationale experts en vervolgens hun kritische vragen beantwoorden. Onze productexpert Birk Frankvoort nam de pitch voor zijn rekening en met resultaat. We werden geroemd door de jury om onze prachtige en verfrissende pitch en innovatieve oplossing, goed voor een 3e plek! 

Heel veel dank aan alle medewerkers, partners en natuurlijk onze gebruikers die dit mede mogelijk gemaakt hebben!

De Europese eHealth competitie en eHealth week worden jaarlijks georganiseerd in het land dat voorzitter is van de Europese Unie en dit jaar was het de eer aan Nederland om het event te hosten. Eerder deze week maakte Minister Schippers bekend dat Nederland 20 miljoen Euro extra uittrekt ter stimulering van eHealth initiatieven.

Honderden deelnemers

De Europese eHealth competitie is de grootste Europese wedstrijd op het gebied van eHealth en trekt jaarlijks honderden deelnemers uit alle lidstaten van de EU. Jouw Omgeving stond als finalist in de categorie ‘Champions’, bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en met serieuze opschaling bezig zijn. De jury heeft hierbij gelet op mate van innovatie van de oplossing, implementatie bij eindgebruikers en impact op korte termijn en meerdere vlakken (patiënten, professionals, economisch). In de categorie ‘Champions’ deden totaal 112 organisaties mee.