21 juli 2016

Afscheid nemen moet je leuk maken

Worsten

Het is eindelijk zomer! Dat betekent voor ons bij Jouw Omgeving natuurlijk zon, zee, strand en fijne vakanties voor veel collega’s. Maar het is ook tijd voor een halfjaarlijks ritueel: afscheid nemen van de huidige lichting stagiair(e)s. BBQ tijd dus!

Jouw Omgeving is een jong dynamisch bedrijf en er is bij ons altijd genoeg werk te doen. Daarnaast vinden we het erg belangrijk om bij te blijven bij de nieuwste ontwikkelingen op ons gebied en houden we enorm van gezelligheid. En wat is de beste manier om alledrie deze dingen tegelijkertijd te krijgen? Juist, Je neemt een roedel stagiaires in dienst!

Tussen februari en juli hebben vijf stagiair(e)s ons op kantoor versterkt en meegewerkt aan onderzoek, ontwerp, projectmanagement, marketing en nog veel meer. Voor ons is het een mooie manier om kennis te maken met een groep jonge enthousiaste mensen, bijna van de opleiding en vol met goede ideeën. Het geeft meteen een enorme boost energie aan je bedrijf (alsof we dat nog niet genoeg hadden!) maar het dwingt je ook om weer opnieuw na te denken over waarom je bepaalde dingen doet en hoe je het beter zou kunnen doen. Want één ding is duidelijk: “Waarom? Daarom.” is voor generatie Y als antwoord niet goed genoeg.

Wij geloven in “work hard, play hard” en stellen hoge eisen aan het werk dat onze stagiaires leveren. Gelukkig ook met goed resultaat, van de vijf stagiaires mochten er drie een 9 en twee een 8 in ontvangst nemen! Wij zijn heel trots op de geweldige resultaten tot nu toe en zijn ook heel blij met het geweldige werk dat zij allen geleverd hebben. Afgelopen maandag (18 juli) hebben zij intern hun werk gepresenteerd en hebben we de afsluiting van deze periode gevierd met een heerlijke en welverdiende BBQ.

Wij willen Leonie, Lisette, Merel, Rian en Robin van harte bedanken voor alles wat zij tijdens hun stages voor ons hebben gedaan. Toppers!

Benieuwd aan welke projecten onze stagiaires allemaal hebben gewerkt? 

Leonie: De inzet van het platform Jouw Omgeving en het nieuwe programma “Ik ben speciaal” voor autistische jongeren.

Lisette: Het ontwikkelen van de eLearning “Werken met Jouw Omgeving” en de module “ToM” (Theorie of Mind).

Merel: Inhoudelijk onderzoek naar het digitaliseren van de methodiek “Verwerken en versterken” en verzamelen van best practices voor implementatie.

Rian: Onderzoek naar de inzet van Jouw Omgeving (Jouw Hulp) onder vrijgevestigden in de GGZ 

Robin: Imago onderzoek naar het bedrijf Jouw Omgeving en haar producten en ondersteuning op Social Media