26 januari 2017

Groot compliment van ministerie van VWS aan Jeugd GGZ-instellingen voor opschaling eHealth

Kick-off ehealth

Ede, 26 januari 2017- Zeven Jeugd GGZ-instellingen verenigd in het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP) gaan de komende drie jaar hun eHealthactiviteiten verder versterken. Innovatieve oplossingen worden samen met het eHealth platform Jouw Omgeving uitgebreid en doorontwikkeld. Gisteren werd door dr. E. (Erik) Gerritsen, secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de aftrap gegeven. Hij complimenteerde de samenwerkende organisaties voor hun inzet in de opschaling van eHealth.

 Het E-KJP heeft in de afgelopen drie jaar samen met Jouw Omgeving geïnvesteerd in de bouw en ontwikkeling van een eHealth platform. Met succes, circa 25% van de cliënten maakt gebruik van de zorg die Jouw Omgeving biedt.  E-KJP gaat de nadruk leggen op implementatie van de innovaties, met verdere opschaling en uitbreiding als gevolg.

 

Ontwikkeling voor de komende drie jaar

Het E-KJP gaat naast grootschalig implementeren ook de komende drie jaar verder met de doorontwikkeling van het eHealth platform. Onder andere het volgende komt aan bod:

·      Opleiding en verdere implementatie bij de aangesloten instellingen.

·      Nieuwe online behandelprogramma’s voor o.a. autisme- en traumabehandeling.

·      Mobiele applicaties om het gebruik door cliënten verder te vereenvoudigen.

·      Medicatie-app, een mobiele applicatie om het medicijngebruik bij te houden.

·      Doorontwikkeling van het platform (Jouw Omgeving) zelf.


Arianne Kooijmans, programmamanager eHealth van het E-KJP: ‘Door het inzetten van aanvullende communicatiemiddelen zoals beveiligd chatten, e-mailen of beeldbellen wordt het contact met cliënten versterkt. We merken dat het kinderen, jongeren en hun ouders echt een stap verder helpt. Het is fijn dat zij ook in hun eigen vertrouwde omgeving thuis ook aan de slag kunnen met online programma’s. En het gebruik hiervan maakt dat de kwaliteit van de zorg toeneemt. De waardering van onze cliënten is hoog. Cliënten hebben inzicht in hun eigen dossier en ouders, school en andere mantelzorgers kunnen eenvoudig bij een behandeling worden betrokken, uiteraard met behoud van privacy. De cliënt zit nadrukkelijk zelf aan het stuur in Jouw Omgeving.’

Voor ons als opdrachtgever is Jouw Omgeving een betrouwbare partner gebleken om onze doelstellingen te realiseren. De komende jaren is het gebruik van Jouw Omgeving een vast onderdeel van iedere behandeling en hebben ruim 40.000 cliënten toegang tot het platform.’

Tom Nij Bijvank, algemeen directeur van Jouw Omgeving: ‘Deze samenwerking is de bevestiging dat we met Jouw Omgeving de juiste weg zijn ingeslagen. Wij hechten veel waarde aan de innovatieve oplossingen die wij samen met onze partners ontwikkelen. Het E-KJP krijgt de ruimte om zijn cliënten nog beter van dienst te zijn en efficiënter met de tijd van de behandelaars om te gaan. Hiermee tillen we de inzet van blended hulpverlening in Nederland naar een hoger plan, volledig in lijn met de eHealth doelstellingen van minister Schippers.’