2 november 2017

Congres Van wijk tot wetenschap

Wijk tot Wetenschap

Op 23 november zijn wij aanwezig op het congres Van wijk tot wetenschap 2017. Het congres wordt georganiseerd door het Kenniscentrum KJP en is hét evenement over samenwerking in de brede jeugdhulp. Het thema dit jaar is Samen ontwikkelen. Je kunt ons de hele dag vinden op de informatiemarkt waar we je graag meer vertellen over Jouw Omgeving en onze samenwerkingen. 

Workshops: Straatwijzer en Digi ZRJ

In maar liefst 39 interactieve workshops worden voorbeelden getoond van succesvolle samenwerkingen waaronder die waar wij als Jouw Omgeving bij betrokken zijn. Je kunt bijvoorbeeld in een van de workshops kennismaken met Straatwijzer. Dit is een online psycho-educatie module voor jongeren en hun ouders over een LVB of psychische stoornis. Het is het resultaat van een hechte samenwerking met de zorgprofessionals van Karakter Kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook cliënten en hun ouders werden betrokken bij het ontwikkelproces.

Daarnaast verzorgt het Nederlands Jeugdinstituut en NIM een workshop over de Zelfredzaamheidschaal voor Jeugdigen, de ZRJ. In april 2017 zijn we gestart met de digitalisering van dit instrument. Onder andere jongeren, ouders, wijkteams en andere professionals denken mee over hoe de Digi ZRJ eruit moet komen te zien. Tijdens deze workshop wordt de conceptversie getoond. 

Aanmelden

Het congres vindt 23 november plaats van 9:00 tot 18:00 uur in Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch. Je kunt je online aanmelden voor het congres en de workshops.

Impressie 2016

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze video van de vorige editie.

[impressie van Wijk tot wetenschap]