13 april 2017

ING sectorrapport: wie digitale kansen pakt, wint!

ING Sectorrapport

De GGZ tranformeert! De vraag naar een digitale oplossing voor zorg die zowel toegankelijk, persoonlijk als effectief is, neemt toe. De ING publiceerde onlangs het sectorrapport:  Digitalisering in de GGZ: Een nieuwe mindset voor beter zorg. Dit rapport gaat over de noodzakelijke veranderingen in de zorgsector en factoren die bepalend zijn voor digitaal succes. Jouw Omgeving heeft als voorloper op het gebied van eHealth veel kennis in huis die we graag delen. Birk Frankvoort werd door de ING gevraagd om een bijdrage te leveren aan dit rapport. Ook Ype Brada en Taeke Zijlstra van stichting Reik droegen als voorloper op het gebied van blended care hun steentje bij. 

De gamechangers

In het rapport worden de ‘gamechangers’ benoemd die ervoor zorgen dat de GGZ een versnelde transformatie en digitalisering noodzakelijk zijn voor goede en betaalbare zorg. 

De drie gamechangers zijn:

  • De noodzaak van hogere effectiviteit tegen lagere kosten
  • De klant pakt de regie
  • De toenemende digitalisering van de samenleving

Met Jouw Omgeving proberen we zo goed mogelijk in te spelen op deze factoren. Ons doel is altijd geweest de zorg beter, toegankelijker, persoonlijker, mooier én leuker te maken. Dit geldt zowel voor cliënten als hulpverleners. We helpen onze klanten bij het creëren van een doordachte visie en goede implementatie. Dit zijn enkele voorwaarden om tot digitale winnaar getransformeerd te worden. 

Reik en Accare geven het goede voorbeeld

De transformatie in de zorg is dus in volle gang. Steeds meer instellingen gaan gebruik van een online platform, zoals Jouw Omgeving. Dit vergt een compleet nieuwe mindset waarin digitalisering centraal staat. Expertise- en behandelcentrum Reik heeft dit succesvol gedaan. De juiste mindset heeft ervoor gezorgd dat elke cliënt van Reik gebruikt maakt van Jouw Omgeving en gemotiveerd werkt aan zijn/haar doelen. Tegelijkertijd zorgt het voor efficiëntere zorgprocessen en lagere kosten. 

Het online platform 99gram van Accare is een ander voorbeeld. Accare is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie. 99gram is een gratis platform voor jongeren met informatie over eten, gewicht en het uiterlijk. De drempel voor het vragen om hulp bij eetproblemen ligt veel lager wanneer een jongere via chat of e-mail kan communiceren. Wanneer nodig komen jongeren bij Accare terecht voor een blended behandeling via Jouw Omgeving. Omdat de behandeling deels via internet plaatsvindt hoeven kinderen minder vaak langs te komen en vrij te nemen van school.

Leer en transformeer

Lees HIER de gehele publicatie en leer meer over hoe ook jouw instelling een digitale winnaar kan zijn. Neem voor advies of vragen gerust contact met ons op.