21 juni 2017

Expertsessie: Integraal werken in het sociaal domein

Integraal werken

Samenwerken is een actueel thema in de zorg. Sinds de transitie in de jeugdzorg en transformatie van het sociale domein is een goede samenwerking tussen verschillende instellingen en organisaties nog belangrijker geworden. En daarom organiseren Jouw Omgeving, Wraparound Nederland en Polypartners een expertsessie over samenwerken met behulp van het Wraparound Care-model op donderdag 12 oktober. 

Het model in het kort

Wraparound Care is een intensieve vorm van begeleiding waarbij de kracht van de cliënt en zijn/haar gezien centraal staan met als doel dat zij meer grip krijgen op hun eigen leven. Een cliënt geeft zelf aan welke zorg er nodig is en maakt onderdeel uit van het ondersteuningsteam. In Nederland worden de principes van Wraparound Care steeds meer toegepast bij kinderen en jongeren, maar ook bij volwassenen (Wraparound Nederland, 2016).

Experts aan het woord

Tijdens de expertsessie kijken we vanuit vier verschillende perspectieven naar Wraparound Care. De volgende experts komen aan het woord:

Jannet Doeleman – Wraparound Nederland
Innoveren binnen het sociaal domein vraagt lef en ondernemerschap. Het Wraparound Care-model werkt om daadwerkelijk uitvoering te geven aan de doelstelling van de transformatie.

Linda Bijl – Polypartners
Polypartners helpt kleinschalige initiatieven in de zorg en het integrale sociale domein van strategische tot praktische steun. Linda zal aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien hoe Wraparound Care succesvol ingezet kan worden. 

Robbert Slotman – Jouw Omgeving
Jouw Omgeving biedt een veelzijdig digitaal platform waarin cliënten zelf de regie over hun hulpverlening hebben. Robbert laat zien hoe het systeem alle principes van Wraparound Care faciliteert en hoe eigen kracht centraal staat. 

Meer weten?

Wil je meer weten over Wraparound Care? Op de website van Wraparound Nederland en Jouw Omgeving vind je meer informatie. Je kunt er ook de volgende whitepaper downloaden: Ook online op één lijn; Hoe Jouw Omgeving de 10 principes van Wraparound Care ondersteunt.  

Wil je deelnemen aan de sessie of heb je vragen? Klik dan Expertsessie om ons een e-mail te sturen. 


« Terug naar het nieuwsoverzicht