18 juli 2017

Nieuwe module Versterken en Verwerken Online

VEVO

Er is een nieuwe behandelmodule online! Verwerken en Versterken Online (VEVO) is een online behandelprogramma voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar met posttraumatische stressklachten. In opdracht van het Expertisenetwerk E-KJP hebben we het eerste deel van het ondersteunende werkboek Verwerken en Versterken van Reneé Beer en Ramón Lindauer gedigitaliseerd. Dit deden we in samenwerking met De Bascule, het Academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Online ondersteuning

Verwerken en Versterken Online is een programma voor traumagerichte cognitieve gedragstherapie, met als doel het verminderen van posttraumatische stressklachten. Het programma richt zich op kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar in Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie (TF-CBT). Dankzij de digitalisering sluit de blended behandeling nu nog beter aan bij de leefwereld van de doelgroep. Kinderen houden face-to-face sessies over hun trauma, maar kunnen daarnaast zelf thuis verder oefenen. 

De module ondersteunt het eerste deel van de gedragstherapie. In vier hoofdstukken leren kinderen en jongeren over hun trauma (psycho-educatie), spanning en ontspanning, gevoelens (affectregulatie) en gedachten (de cognitieve driehoek). Elk hoofdstuk bevat filmpjes, interactieve oefeningen en uitleg die we samen met de auteurs hebben gemaakt om tot het beste resultaat te komen. Met het maken van de oefeningen ontstaan er twee samenvattingen die altijd ingekeken kunnen worden; een met Tips & Trucs en een met Doelen & Klachten. 

VEVO Gevoelens herkennen

Bewezen effectief

Het werkboek Verwerken en Versterken is bewezen effectief voor de behandeling van PTSS. Het werkboek wordt onder meer gebruikt door instellingen als Accare, Triversum, De Bascule, Karakter, De Jutters, Curium-LUMC en Yulius.

Meer weten?

Wil je meer weten over Verwerken en Versterken Online? Neem dan gerust contact met ons op!


« Terug naar het nieuwsoverzicht