17 augustus 2017

Jouw Omgeving aanwezig op 8e Jaarcongres LVB

Jaarcongres LVB

Steeds meer mensen met een licht verstandelijke beperking hebben behoefte aan hulp en ondersteuning. De huidige maatschappij verwacht veel van hen, maar zij kunnen lang niet altijd aan deze verwachtingen voldoen. Zonder de juiste hulp wordt dat nog lastiger. Kinderen en jongeren komen bijvoorbeeld moeilijk mee met de rest van de klas op school en volwassenen kunnen moeilijk werk vinden en behouden. Daarnaast is zelfstandig wonen en het onderhouden van sociale contacten voor hen niet vanzelfsprekend. 

Het Landelijk Kenniscentrum LVB benadrukt hoe belangrijk het is om kennis en kunde met elkaar te delen. Het Jaarcongres LVB is hier een goed moment voor en daarom kun je ons hier op 12 september vinden!

Complexe vraagstukken en inhoudelijke deelsessies

Tijdens het congres gaan professionals in op verschillende vraagstukken, onderzoeken en methoden die voor LVB’ers met specifieke zorgvragen zijn ontwikkeld. Ook kun je verschillende sessies volgen, waaronder een gegeven presentatie door Ype Brada, hoofd Kennis en Innovatie bij Reik en Dr. Jelle Drost, universitair hoofddocent van Rijksuniversiteit Groningen en wetenschappelijk medewerker bij Reik. Tijdens hun presentatie laten zij onder andere de ZRM-krachtenwijzer zien waarmee je een gedetailleerd overzicht krijgt van iemands zelfredzaamheid. Op basis daarvan kun je op tijd op- of afschalen. 

Je kunt ons vinden op de informatiemarkt. Kom je even langs? Het Jaarcongres vindt plaats in Buitensociëteit te Zwolle. Tot dan!