7 september 2017

Eerste Jouw Omgeving apps gelanceerd!

Lancering Jouw Omgeving app

We hebben weer een nieuwe mijlpaal bereikt: onze eerste mobiele apps zijn een feit! Robbert Slotman, medeoprichter van Jouw Omgeving: “Voor veel cliënten is de smartphone het voornaamste communicatiemiddel. Met deze apps sluiten we nog beter aan op hun dagelijks leven.” Met de app hebben cliënten hun hulp altijd binnen handbereik. 

Eenvoudig en veilig communiceren 

Cliënten, professionals en het netwerk rondom een cliënt (zoals familie en mantelzorgers) kunnen nu via hun mobiele telefoon veilig met elkaar communiceren. Daarnaast geeft de app behandelaars en cliënten een melding (via pushnotificaties), zodat zij op het juiste moment op de hoogte zijn van ontwikkelingen, bijvoorbeeld wanneer er een nieuw onderdeel van de behandeling klaarstaat voor de cliënt.

Eerste mobiele behandelapps voor eettherapie en gedragstherapie


In opdracht van het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP) ontwikkelde Jouw Omgeving de eetdagboek- en g-schema-app. Met behulp van de eetdagboek-app houden cliënten hun eetgedrag bij en geven aan hoe ze zich op dat moment voelen. Dit geeft hen meer inzicht in hun eetgedrag. De g-schema-app helpt cliënten situaties beter te begrijpen. Cliënten onderzoeken met deze app welke gevoelens en gedachten ze bij bepaalde gebeurtenissen hebben, waardoor ze ontdekken waarom ze bepaald gedrag vertonen en hoe ze dat kunnen veranderen met behulp van deze therapie. 


 

En dit is nog maar het begin! Deze eerste apps zijn het begin van een familie aan behandelapps, stelt Slotman. “Met onze samenwerkingspartners lanceren we de komende maanden andere apps, zoals een emotiedagboek. Zo bouwen we een bibliotheek van behandelapps op. Nu de basis eenmaal staat, kunnen deze apps zonder lange ontwikkeltijden worden gebouwd.” 

Volledig geïntegreerd, geen dubbel werk


De mobiele apps zijn volledig geïntegreerd in het online platform en sluiten naadloos op elkaar aan. Gegevens worden veilig en direct uitgewisseld en zijn meteen beschikbaar op alle apparaten. 

De apps zijn beschikbaar voor iOS en Android en gratis voor cliënten. Meer informatie vind je op www.jouwomgeving.nl/apps.