6 februari 2018

1e landelijke Hackathon voor mensen met een verstandelijke beperking

Hackathon VG

In de week van 9 tot en met 13 april buigen VG-innovators zich landelijk over het vraagstuk: Hoe kunnen we mensen met een verstandelijke beperking ook in de toekomst nog beter ondersteunen met behulp van technologie? Tijdens deze Hackathon gaan teams vanuit diverse organisaties aan de slag om de zorg voor verstandelijk beperkten te kunnen verbeteren. Deze Hackathon biedt een perfect vraagstuk en uitdaging voor het Expertisenetwerk E-LVB! Dit samenwerkingsverband tussen Ambiq, ASVZ, Reik en Jouw Omgeving heeft als doel om gezamenlijk op te trekken in de digitale ontwikkeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Het Expertisenetwerk E-LVB team staat te popelen om aan de slag te gaan!

Waarom een Hackathon?

Technologie ontwikkeld zich dermate snel, dat we niet kunnen bijhouden welke zorginnovaties er al bestaan. Het VG innovators netwerk constateerde dat er daardoor een gat is ontstaan tussen de beschikbare innovaties en de bestaande behoefte in de sector. Bestaande innovaties sluiten niet aan bij de vraag of zijn gericht op andere doelgroepen, zoals ouderen. Verschillende innovators leggen het je onderstaande video verder uit:

Demoday

Op de Demoday presenteren alle teams hun idee en kiest een jury een winnaar. Zij zullen de ideeën vanuit verschillende invalshoeken beoordelen. De jury bestaat uit niemand minder dan:

  • Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;
  • Daan Dohmen, CEO en founder van FocusCura;
  • Ellis Jongerius, ervaringsdeskundige St. LFB; 
  • Frank Bluiminck, Directeur Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland;
  • Michel van Schaik, Directeur Gezondheidszorg Rabobank;
  • Casper Smeets, Ecosysteem Director Digital Health Rockstart.

Wat vind jij? 

Het Expertisenetwerk is ook benieuwd naar jouw mening! Wat is volgens jou het belangrijkste thema binnen de gehandicaptenzorg? Waar zouden we met z’n allen op moeten focussen om mensen met een verstandelijke beperking nu én in de toekomst beter te kunnen ondersteunen? Mail het ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of LinkedIn