13 maart 2018

Nieuwe inlogpagina’s: vertrouwd en herkenbaar

Inlogscherm Jouw Omgeving

We willen gebruikers vanaf het allereerste gebruik een positieve ervaring geven. Om hen zo optimaal mogelijk te faciliteren voeren we de komende tijd een aantal verbeteringen uit die het platform nóg gebruiksvriendelijker maken. Een onderdeel daarvan is het vergroten van de herkenbaarheid van zorgorganisaties. Want hoewel cliënten, familie en medewerkers allemaal binnen ons platform werken, is de zorgorganisatie de partij die voor hen herkenbaar is. Dit komt vervolgens het vertrouwen ten goede en maakt het gebruik laagdrempeliger.  

Huisstijl

We zetten een grote, eerste stap met nieuwe inlogpagina’s. We passen de pagina’s aan op de huisstijl en de wensen van de organisatie, zodat degene die inlogt deze direct herkent. Het is ook mogelijk om de welkomsttekst aan te passen. Deze is standaard 'Welkom bij Jouw Omgeving, de online plek van naam [organisatie]'. Hieronder zie je een plaatje van het oude en nieuwe ontwerp. 


De inlogpagina’s van Humanitas, De Lichtenvoorde en Stichting Reik laten zien dat er verschillende stijlen mogelijk zijn. Bijkomend voordeel: de inlogschermen zijn geoptimaliseerd en worden dus goed weergegeven op je mobiel. Deze ontwikkeling is bovendien een goed voorbeeld van de rol die professionele en doordachte vormgeving kan spelen in de gebruiksvriendelijkheid. 


Volgende stappen

Om de gebruiksvriendelijk nog verder te vergroten, gaan we aan de slag met het aanpassen van de activatie- en loginmails en het plaatsen van een standaard header (de afbeelding bovenin in de pagina na het inloggen) en achtergrondafbeelding voor alle nieuwe gebruikers binnen een organisatie. Houd onze website in de gaten voor de volgende ontwikkelingen!