1 mei 2018

Cliëntenportaal De Noorderbrug live

clientportaalnoorderbrug

Het online cliëntenportaal voor cliënten van De Noorderbrug is live. Vanuit de Centrale Cliëntenraad van De Noorderbrug bestond de wens om op een veilige manier digitaal met elkaar te kunnen communiceren. De lancering van het cliëntenportaal werd gisteren feestelijk gevierd in het Talentencentrum Groningen. 

Regie bij de cliënt

Het cliëntenportaal is vanaf maandag 30 april dé centrale plek voor cliënten van De Noorderbrug waar ze elkaar online kunnen ontmoeten, met elkaar communiceren, ervaringen uitwisselen en activiteiten kunnen organiseren.

Het portaal is zo ingericht dat het erg makkelijk is in het gebruik. Jouw Omgeving en de Noorderbrug hebben het portaal samen met cliënten, medewerkers en verwanten gemaakt, ingericht en uitgebreid getest naar de wensen en behoeften van cliënten. De regie ligt daardoor ook helemaal bij de cliënt zelf.


Het cliëntenportaal

In het portaal kunnen cliënten, verwanten en medewerkers van de Noorderbrug:

- Nieuws vanuit De Centrale Cliëntenraad (CCR) volgen;
- Nieuws vanuit De Noorderbrug volgen;
- Nieuws vanuit de woonlocatie en/of talentencentrum plaatsen;
- Berichten uitwisselen met andere cliënten;
- Foto’s, video’s en documenten met anderen delen;
- Een eigen dagboek en ervaringen bijhouden;
- Op de hoogte blijven van activiteiten en zelf activiteiten organiseren en delen.

Een cliënt kan ook, nadat hij/zij ingelogd is, ook zijn/haar contactpersoon, begeleiders of familieleden uitnodigen zijn/haar ervaringen te volgen.

Nieuwsgroepen en Kalender

Samen met de Noorderbrug is er ook een nieuw onderdeel ontwikkeld: Nieuwsgroepen. Via deze functie kunnen gebruikers binnen specifieke groepen met elkaar communiceren. Woonlocaties kunnen bijvoorbeeld nieuwtjes en evenementen met elkaar delen of er kunnen hobby- en interessegroepen, zoals bijvoorbeeld de computer- en schaakclub, aangemaakt worden. De Centrale Cliëntenraad (CCR) van de Noorderbrug gaat deze functie ook gebruiken om vanuit één centrale plek met haar achterban te communiceren.

Binnen de Jouw Omgeving kalender kunnen clienten de evenementen uit nieuwsgroepen waar ze lid van zijn op een overzichtelijke manier inzien. Clienten die ook met het Werkplan van Jouw Omgeving werken vinden acties en items waar een datum aan gekoppeld is hier ook terug. Ze kunnen kiezen uit een weekoverzicht of een lijstweergave waarbij het eerstvolgende evenement bovenaan staat. Zo is altijd inzichtelijke en helder wat er aan gaat komen.

Wij zijn als Jouw Omgeving bijzonder trots op deze mooie opdracht en wensen de Noorderbrug, haar cliënten, professionals en alle andere betrokkenen heel veel plezier bij het gebruik!