31 januari 2019

Hulpmiddel over liefde en sex voor kwetsbare jongeren

Lief, lijf en leven

Het lespakket Lief, lijf en leven vertelt kwetsbare jongeren alles wat ze moeten weten over seks. In het voorlichtingsprogramma worden op een heel toegankelijke en gestructureerde manier vele facetten van de seksuele ontwikkeling belicht. In Lief, lijf en leven is ook informatie te vinden over actuele onderwerpen zoals loverboys en girls, seks en sexting. Het programma is oorspronkelijk gemaakt door KLOS media en bestaat uit video’s en opdrachten om jongeren met een LVB en hun begeleiders in gesprek te laten gaan over vriendschap, liefde en seks. 

Content op maat

Behandelaars kunnen samen met hun cliënten bepalen welke content ze aanbieden. Zo is het mogelijk om per onderwerp te kiezen of de content geschikt voor een cliënt. Na het bekijken van de video’s doen gebruikers oefeningen om het materiaal te herhalen en meer eigen te maken. Aan het einde van elk onderwerp staat een samenvatting met de antwoorden die de jongere op verschillende belangrijke vragen van het hoofdstuk heeft gegeven. De leerresultaten van het hele Lief, lijf en leven programma worden uiteindelijk verzameld in een totale samenvatting over alle onderwerpen. Beide soorten overzichten zijn handig voor de behandelaren om samen met de jongere doorheen te lopen.  

Video's met oefeningen

Jouw Omgeving heeft deze content in opdracht van de instellingen ASVZ, Ambiq en Reik gedigitaliseerd. Tijdens dit proces zijn de video’s opgeknipt en zijn er oefeningen tussen de video’s geplaatst waardoor cliënten direct met de informatie aan de slag kunnen. Het hulpprogramma is nu beschikbaar in de bibliotheek met hulpmiddelen van Jouw Omgeving. Door de aantrekkelijke vormgeving en de structuur is het programma voor kwetsbare jongeren met een beperking goed te doorlopen en te begrijpen. 

Interesse in het gebruik van het gebruik van Lief, lijf en leven? Neem contact op met Tom Nij Bijvank via 088 4500 250 of 
e-mail.