29 oktober 2019

'Niet rennen maar plannen' van NKI is binnenkort online beschikbaar

NRMP-ProgrammaIllustratie.png

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) zet Jouw Omgeving in om de online variant van Niet Rennen Maar Plannen beschikbaar te stellen. Het programma Niet Rennen Maar Plannen – online helpt patiënten om meer grip te krijgen op problemen in het dagelijks leven als gevolg van cognitieve- en vermoeidheidsklachten. In dit programma wordt gebruik gemaakt van cognitieve strategieën. De inhoud van Niet rennen maar plannen – online is gebaseerd op verschillende behandelprotocollen voor cognitieve revalidatie die succesvol in revalidatiecentra worden toegepast. Daarnaast is gebruik gemaakt van een aantal aanvullende bronnen.

In het programma komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals beperkte belastbaarheid, informatieverwerking, geheugen en uitvoerende functies. Er kan extra aandacht gericht worden op de onderwerpen die voor de patiënt belangrijk zijn.

Voor wie?

Niet Rennen Maar Plannen – Online is geschikt voor patiënten met milde tot matige cognitieve problemen. Het programma wordt al gebruikt binnen de cognitieve revalidatie. Daarnaast zijn er varianten ontwikkeld voor de oncologie en psychiatrie. Naar de effectiviteit van deze varianten wordt momenteel onderzoek gedaan.

Hoe te gebruiken?

Niet Rennen Maar Plannen-online kan worden gebruikt als hulpmiddel bij individuele behandeling. Daarnaast wordt binnen de oncologische setting onderzoek gedaan naar een zelfhulp variant. De patiënt leest informatie door en maakt verschillende opdrachten. Via een chatfunctie kunnen de patiënt en behandelaar met elkaar communiceren. De patiënt werkt de modules door in haar eigen tempo. Tussendoor wordt gevraagd om huiswerkopdrachten te maken.

Samenwerken

De ontwikkeling van Niet Rennen Maar Plannen-online is een samenwerking tussen:

- Universitair Medisch Centrum Utrecht

- Maastricht Universitair Medisch Centrum

- GGZ Ingeest

- GGZ Noord Holland Noord

- Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek

Dit programma is gebouwd op het e-health platform van Jouw Omgeving, waarmee de cliënt meer regie heeft op zijn eigen dossier.

« Terug naar het nieuwsoverzicht