14 februari 2019

Van aarzelende deelnemer tot enthousiaste gebruiker

Buro Wisselstroom bij Siza voor Hersenz

Bij Siza ondersteunt Sanne van der Hagen (adviseur bij Buro Wisselstroom) de Regionale Expertisecentra Hersenz bij de implementatie van Jouw Omgeving. Hersenz leert mensen met hersenletsel om te gaan met alle veranderingen waar zij na hun beroerte of ongeval mee te maken krijgen. Hersenz gaat blended behandeling aanbieden via Jouw Omgeving. Nieuw en spannend? Tuurlijk! Ingewikkeld en onbegrijpelijk? Integendeel! Collega Riet Vreeman (REC Teuge/Apeldoorn) vertelt hieronder haar verhaal zo beeldend dat het hier een plekje verdient. Een hart onder de riem voor iedereen die zichzelf niet zo digitaal vaardig vindt.

Power

Zo’n 3,5 maand geleden vertelde ik thuis over blended learning, digitaal werken bij Siza Hersenz en dat ik van plan was deel te nemen aan de projectgroep bij Siza Jouw Omgeving vanuit REC Teuge. “Jij?!”, kreeg ik van alle kanten te horen en er ontstond een lachsalvo om mijn digitale vaardigheden. “Mam, je kan nog niet eens normaal whatsappen!”, doelend op mijn wijsvingermanier, wat toch echt niet kon. En al helemaal niet een telefoon in een vrouwenhoesje. Ze gingen ‘klepperdeklep’ geluiden maken en de jongens waren druk op hun mobiele telefoon. Ook hun vrienden lagen in een deuk: “Als er iets misgaat met de pc raak je al in paniek.”

Van cassettebandjes naar snapchattaal

Ik ging terugkatten: “Ik heb in ieder geval geen WhatsApp-nekklachten zoals jullie allemaal!” Ergens hebben ze gelijk. Ik ben wel van de nostalgie, jaren 30 stijl spreekt mij aan, hou van Engelse 19e eeuw kostuumdramafilms, kom uit het tijdperk van cassettebandjes, Swiebertje telefoons met snoeren en heb heel lang zo’n simpele Nokia gehad. En ik vraag snel digitale hulp aan mijn thuisfront. Gelukkig kreeg ik wat bijval van de jongste en sloeg een arm om mij heen: “Ik vind het zo zielig dat jij met allemaal van die ICT nerds zit en jij niets snapt van die snapchattaal.” Ik reageer: “Als ik al zie hoe opa en oma met de digitale wereld stoeien, dan zal ik echt bij moeten blijven.”

Lees de rest van het verhaal op de website van Buro Wisselstroom

« Terug naar het nieuwsoverzicht