2 april 2020

Webinar - Leren hulpverlenen via beeldcontact

voorwerpen_overzicht.png

Schrijf je in voor het webinar!

Het coronavirus heeft op veel verschillende manieren impact. Onder andere op de dienstverlening in de zorg en al je cliënten. Hulpverlenen heeft een andere vorm gekregen en hulpverlenen via beeldbellen is voor velen plotseling realiteit geworden. Wil je verstandig van start met beeldbellen in de hulpverlening? Neem dan deel aan de webinar van Zorgbewegers en verspreid deze uitnodiging aan je collega's om elkaar te helpen!

Zorgbewegers helpt zorginstellingen om de juiste beweging op gang te brengen in de transitie naar e-health. Dat doen we door praktische kennis en ervaring met de toepassing en implementatie van e-health in te zetten. Het aanbod van Zorgbewegers is niet gekoppeld aan de inzet van specifieke ICT-oplossingen. Zorgbewegers is een handelsnaam van Jouw Omgeving B.V.

Wat houdt het in?

Je krijgt tips, leert methodisch werken via beeldcontact en oefent met nieuwe vaardigheden. Deze tijd vraagt om andere manieren van werken. Het deelnemen aan de webinar gaat je helpen om de kwaliteit van je gesprekken te verbeteren.

De volgende onderdelen komen aan bod in webinar 1: ‘goed van start met beeldzorg’:

  • meerwaarde en impact van hulpverlenen via beeldbellen
  • soorten beeldcontact
  • praktische tips en ervaringen uit de praktijk
  • methodisch beeldcontact: theorie en oefenen

In webinar 2 komen we weer online bij elkaar voor intervisie. We bespreken de ervaringen en je krijgt gelegenheid om vragen te stellen.

Vorm en duur

Vaardigheden aanleren is meer dan aanhoren. We vinden het belangrijk dat je echt kunt oefenen. Daarom koppelen we je aan een medecursist met wie je na webinar 1 aan de slag gaat. Kort na het eerste webinar komen we weer bij elkaar voor het intervisiemoment. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen we de groep opdelen in subgroepen met verschillende intervisiemomenten. Beide webinars duren 1 uur. Tussendoor voer je een oefen-beeldbelgesprek en vul je een online vragenlijst in ter voorbereiding op de intervisie.

Doelgroep

Hulpverleners, wijkteammedewerkers, begeleiders, gedragswetenschappers, verpleegkundigen, casemanagers.

Registratie

Je meldt je in één keer aan voor beide webinars (inleiding en intervisie). De twee webinars vormen samen de module.

Aanmelden

Kosten

De module kost €39,- inclusief btw. Voor dit bedrag krijg je:

  • twee webinars van 60 minuten (inleiding en intervisie)
  • een link naar de opname van de webinars na afloop
  • handouts

Je betaalt eenvoudig online, tijdens je registratie.