Wenda Sondorp versterkt Jouw Omgeving als operationeel directeur

Graag maakt Jouw Omgeving bekend dat Wenda Sondorp sinds eind vorig jaar is aangetreden als operationeel directeur. Daarmee vormt zij vanaf dat moment samen met Tom Nij Bijvank de directie van het bedrijf. Zij richt zich in haar rol op alle operationele activiteiten en personeels- en organisatieontwikkeling, met een focus op de groei van ‘start up’ naar ‘scale up’.

Wenda-38cff15b8f30be5d.jpeg

Wenda maakte kennis met Jouw Omgeving in april 2019, bij de introductie van het nieuwe besturingsmodel ‘Holacracy’, een zelfsturingsmethodiek. Zij werd geraakt door de missie van de organisatie en de bevlogenheid van het team en wil daar haar steentje aan bijdragen: 'Jouw Omgeving heeft een prachtige oprechte missie: het leven voor cliënten in de zorg gemakkelijker maken door cliënten werkelijk eigen regie te geven op hun behandeling of ondersteuning. Er werkt een team van zeer betrokken mensen met grote inhoudelijk gedrevenheid. De oprechtheid in de missie, die uitstraalt naar de hele organisatiecultuur, maakt dat ik me heel graag verbind aan deze organisatie. Steeds meer mensen zijn tegenwoordig in hun werk op zoek naar het ‘leveren van een maatschappelijke bijdrage’. Bij Jouw Omgeving kan dat. Ik vind het fantastisch dat ook ik daar een bijdrage aan mag leveren en hoop onze droom ‘de cliënt als werkelijk centraal punt’ de komende periode te helpen waarmaken. Hoe mooi is het om dat wat iedereen roept - “het draait om de cliënt, die moet centraal staan" - daadwerkelijk te effectueren in het zorglandschap!'

Wenda heeft ruim 25 jaar ervaring als (interim) manager en directeur op diverse posities bij onder meer Alliander, Nuon en Ericsson. Ze is een senior leider en ervaren organisatieontwikkelaar die graag een natuurlijke flow creëert bij het realiseren van doelstellingen en passie voelt bij mens, groei en participatie. 

Tom Nij Bijvank: 'We zijn erg blij dat we met Wenda de nodige ervaring aan Jouw Omgeving toevoegen om de groei-ambities van de komende jaren waar te maken. In het verleden heeft ze menig team en organisatie succesvol (be)geleid in professionalisering en opschaling. Daarnaast is zij een hele fijne collega en past zij helemaal in de wijze waarop wij met elkaar willen samenwerken binnen Jouw Omgeving. Een mooie en welkome versterking van het team!'