Versie 2020.21

Verbetering integratie van Beloningen in Werkplan

In de vorige productie release zijn verbeteringen in de Beloningen module aangekondigd. Ondertussen zijn hier nieuwe elementen aan toegevoegd, waardoor Beloningen beter geïntegreerd is met het Werkplan én het nog leuker en interessanter is om met Beloningen te werken:

 1. Punten verdienen bij het behalen van een werkpunt
 2. Punten verdienen bij het afronden en behalen van een actie in een werkpunt
 3. Confetti of vuurwerk bij "Actie gedaan" en "Geef x punten" 
 4. Verbetering van notificaties in Meldingen

Via Beloningen kan de cliënt punten verdienen met het uitvoeren van acties uit het Werkplan. Punten kunnen vervolgens ingewisseld worden voor beloningen, zoals "Een half uur spelen op de playstation". Aan de hand van een beloningskaart leert de cliënt omgaan met sparen. Daarbij kan het sparen van beloningen een impuls geven aan het actief aan de slag gaan met werkpunten en acties.

Punten verdienen bij het behalen van een werkpunt
Als zorgprofessional kun je voortaan bij het aanmaken of bewerken van een werkpunt instellen hoeveel punten de cliënt kan verdienen bij het behalen van het werkpunt (afbeelding 1). Deze punten worden opgespaard in de Beloningen module.

In de balk bovenaan wordt het Beloningen icoon met een motiverend bericht "Verdien x punten bij behalen werkpunt" getoond. Daarnaast is in de overzichtspagina van het werkpunt onder de actie toegevoegd hoeveel punten de cliënt al heeft behaald met het uitvoeren van desbetreffende actie (afbeelding 2). 

Schermafbeelding 2020-12-15 om 14.35.48.png

Afbeelding 1. Punten instellen voor het behalen van een werkpunt

Schermafbeelding 2020-12-15 om 15.18.55.png

Afbeelding 2. Overzichtspagina werkpunt en bijbehorende acties

Punten verdienen bij het afronden en behalen van een actie in een werkpunt
Ook is het mogelijk om via de instellingen van een actie het aantal punten in te stellen dat de cliënt kan behalen bij het uitvoeren en afronden van de actie (afbeelding 3). Net als in het werkpunt wordt ook in de actie het Beloningen icoon met een motiverend bericht "Verdien x punten bij afronden actie" getoond.

Afbeelding 3. Punten instellen voor het uitvoeren en afronden van een actie.png

Afbeelding 3. Punten instellen voor het uitvoeren en afronden van een actie

Let op: om bovenstaande functionaliteiten in te zetten dient jouw organisatie gebruik te maken van de Werkplan én Beloningen modules.

Gebruikt jouw organisatie deze module(s) nog niet en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact op met je accountmanager, of ons verkoopteam via sales@jouwomgeving.nl

Confetti of vuurwerk bij "Actie gedaan" en "Geef x punten" 
Op het moment dat de cliënt onder een actie op "Actie gedaan" klikt of de zorgprofessional op "Geef x punten" , wordt voortaan naast de notificatie onderaan ook confetti of vuurwerk getoond. Dit kan motiverend werken voor de cliënt om acties uit te voeren en actief met zijn of haar werkpunten aan de slag te gaan. Deze verbeteringen zijn zichtbaar voor alle organisaties die gebruikmaken van het Werkplan en/of Beloningen.

Video. Confetti of vuurwerk bij "Actie gedaan"

Verbetering van notificaties in Meldingen
Als laatste zijn de notificaties die worden verstuurd naar de betrokkenen na het uitvoeren of belonen van een actie herschreven, waardoor deze beter zijn toegespitst op de gebruiker en de context waar de gebruiker zich in bevindt. 

Schermafbeelding 2020-12-15 om 15.20.47.png

Afbeelding 4. Voorbeeld notificatie cliënt

Kopiëren en plakken van tekst

Er is een verbetering doorgevoerd in het kopiëren en plakken van stukken tekst uit Jouw Omgeving, zoals een conversatie uit de Berichten module. Voortaan worden geen overbodige HTML elementen (zoals een afbeelding) meer meegenomen. Door deze verbetering kan er gemakkelijker en sneller tekst gekopieerd én geplakt worden.

Bugfixes & Verbeteringen

 • Beeldbellen: in de chat van het snelconsult is een knop toegevoegd waarmee je als initiator van het snelconsult de e-mail met uitnodigingslink opnieuw kunt versturen naar de genodigden
 • Basisapp: bij het versturen van een bericht wordt het invulveld weer netjes geleegd 
 • Avatar: de initiële avatar van nieuwe gebruikers wordt weer getoond
 • Meldingen: in de notificatie die naar betrokkenen wordt gestuurd n.a.v activiteit in een programma wordt weer de naam van het programma getoond in plaats van 'undefined'
 • Hersenz modules: na het aanmaken van een doel vanuit een programma word je voortaan teruggeleid naar dezelfde pagina als waar je vandaag kwam
 • Hulpmiddelenbibliotheek (via Accare): er zijn nieuwe hulpmiddelen toegevoegd:
  • Dani heeft ADHD: wat kan hij doen? (video)
  • Alisa heeft een depressie: wat kan ze doen? (video)
  • Pharos: kennis en expertise op het gebied van gezondheidsverschillen (website)
  • Beeldverhalen psychische problemen (website)
  • Het kennisnetwerk nieuwkomers (KNNK): een landelijk kennisnetwerk rondom vluchtelingen en statushouders (website)
  • Ontspanningsoefeningen: lezen en luisteren in diverse talen (website)