Versie 2021.16

Doorontwikkeling twee-factor authenticatie (2FA)

Het is al langer mogelijk om gebruik te maken van inloggen met twee-factor authenticatie (2FA). Voor beheerders is dit zelfs verplicht. 2FA houdt in dat je naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord een sms-code moet invoeren. 2FA is dus een extra beveiligingslaag op het inlog-proces. 

Ondertussen hebben we optimalisaties doorgevoerd in de zichtbaarheid en validatie van nummers die gebruikt worden voor 2FA. Deze zijn per direct zichtbaar. 

Zichtbaarheid
Tot nu toe werd op alle plekken waar 2FA voorkomt het volledige nummer getoond. Vanwege beveiligingsoverwegingen wordt voortaan het nummer afgeschermd met sterretjes (*), met uitzondering van de vier laatste cijfers. 

ZichtbaarheidNummer.png

Validatie
Tot nu toe werd niet gecontroleerd of het nummer wat wordt ingevoerd voor 2FA ook daadwerkelijk klopt. Ondertussen is een validatie toegevoegd op nummers, waardoor je voortaan een melding krijgt als het nummer niet klopt. De validatie is ingebouwd op alle plekken waar je een nummer kunt invoeren, namelijk in het activatie-proces van een account, in de Profiel module en in de Beheeromgeving. 

ExtraBeveiliging.png

Doorontwikkeling Microsoft Teams integratie

Er is een extra optie (setting) toegevoegd, waardoor de Microsoft Teams afspraken vanuit de Kalender in Jouw Omgeving gesynchroniseerd worden naar een externe agenda zoals Google, Apple of Outlook. De synchronisatie werkt één richting op en geldt alleen voor Microsoft Teams afspraken.

Deze uitbreiding vergroot het gebruiksgemak van de Microsoft Teams integratie, omdat de zorgprofessional hierdoor zijn of haar eigen agenda als uitgangspunt kan blijven gebruiken. Het aanmaken, bewerken en annuleren van de Microsoft Teams afspraak moet de zorgprofessional nog wel vanuit de Kalender in Jouw Omgeving doen. 

Hoe werkt het koppelen?
1. De zorgprofessional opent de Kalender instellingen via het tandwieltje (afbeelding 1);
2. De zorgprofessional klikt op het schuifje om de synchronisatie aan te zetten;
3. De zorgprofessional kopieert de beveiligde link van de Kalender (afbeelding 2); 
4. De zorgprofessional voegt deze link toe in zijn of haar externe agenda. Voor de meest gebruikte externe agenda diensten is een handleiding toegevoegd, waarin je kunt lezen hoe dit werkt.  

Hoe werkt de synchronisatie?
1. De zorgprofessional maakt een nieuwe Teams afspraak aan in de Kalender van Jouw Omgeving;
2. De afspraak wordt zichtbaar in de Kalender van Jouw Omgeving;
3. De afspraak wordt ook zichtbaar in de externe agenda;
4. De zorgprofessional klikt vanuit de externe agenda op de link in de afspraak en wordt naar de detailpagina van de betreffende Teams afspraak gestuurd. Vanaf deze detailpagina kan Microsoft Teams geopend worden.

Zie onderstaande video voor een preview.

Bugfixes & Verbeteringen

  • Berichten: er is een verbetering doorgevoerd in de laadsnelheid van berichten, wat voornamelijk gemerkt zal worden door zorgprofessionals met een grote inbox
  • Dossier (Intake en Persoonlijk plan): de formulieren slaan weer op als DSM classificaties worden gebruikt
  • Jouw Omgeving app (Android): het aantal notificaties wordt weer juist weergegeven 
  • Personen: de lijst uitnodigingen wordt direct bijgewerkt na het uitnodigen van een nieuw persoon
  • Sociale netwerkkaart: het is weer mogelijk om personen (relaties) toe te voegen die nog niet voorkomen in het Jouw Omgeving netwerk van de cliënt
  • Vragen pagina: de termen 'Cliënt' en 'Behandelaar' zijn vertaalbaar gemaakt​