Versie 2021.18

Nieuwe eHealth modules

Door het samengaan met Avinty en de bundeling van onze krachten met Karify ontstond de mogelijkheid om veertig eHealth jeugd modules van Karify om te bouwen in onze techniek en aan te bieden in Jouw Omgeving! In deze release lanceren we de eerste vier, meest populaire modules.

Ik heb autisme
Je gaat in dit programma mee op reis met Astronaut Chris, op zoek naar de maan. Je leest steeds stukjes tekst en beantwoordt enkele vragen over jezelf. Ook zijn er quizvragen, leuke weetjes en filmpjes over autisme die je kunt bekijken. Elke keer als je klaar bent met een opdracht, krijg je een kleine verrassing. Verzamel alle verrassingen om een echte astronaut te worden en ontdek aan het einde van dit programma hoe de maan er uitziet! Je leert wat autisme is en wat dat voor jou betekent.

Schermafbeelding2021-11-19om18.05.17.png

Mijn kind heeft autisme
Kinderen met autisme hebben vaak moeite met veranderingen, contact maken, het begrijpen van anderen en drukke situaties of harde geluiden. Zeker in de eerste periode na het horen van de diagnose, stapelen de vragen bij ouders zich vaak in hoog tempo op. Wat is autisme precies? Wat betekent dit voor mijn kind? Wat betekent dit voor mij en het gezin? Wat kan ik doen voor mijn kind?

Schermafbeelding2021-11-19om18.05.34.png

Ik heb ADHD
Je gaat in dit programma mee op reis met Piraat Sem, op zoek naar zijn schatkist. Je leest steeds stukjes tekst en beantwoordt enkele vragen over jezelf. Ook zijn er quizvragen, leuke weetjes en filmpjes over ADHD die je kunt bekijken. Elke keer als je klaar bent met een opdracht, krijg je een kleine verrassing. Verzamel alle verrassingen om een echte piraat te worden en ontdek aan het einde van dit programma wat er in de schatkist zit! Je leert wat ADHD is en wat dat voor jou betekent.

Schermafbeelding2021-11-19om18.05.23.png

Mijn kind heeft ADHD
Kinderen met ADHD hebben vaak moeite met concentreren, bewegen veel en zijn impulsief. Zeker in de eerste periode na het horen van de diagnose, stapelen de vragen bij ouders zich vaak in hoog tempo op. Wat is ADHD precies? Wat betekent dit voor mijn kind? Wat betekent dit voor mij en het gezin? Wat kan ik doen voor mijn kind?

Schermafbeelding2021-11-19om18.05.28.png

In de release van eind december verwachten we nog vier meest gebruikte modules te lanceren en vanaf het nieuwe jaar zal de rest van de modules op basis van thema beschikbaar komen. Houd hiervoor de release notes goed in de gaten. Heb je interesse in de modules? Dien dan een ticket in bij support via support@jouwomgeving.nl.

Doorontwikkeling invulmomenten in Werkplan

Op acties in het Werkplan kunnen invulmomenten worden ingesteld, waarbij de cliënt tot nu toe automatisch een melding in zijn of haar Meldingen module ontvangt zodra de actie uitgevoerd moet worden (kwartier voor tijd). De cliënt kan de aangemaakte invulmomenten ook altijd terugvinden in zijn of haar Kalender.

Ondertussen is de lay-out van invulmomenten gelijkgetrokken met andere vernieuwde onderdelen van Jouw Omgeving (zoals Beloningen, Chat en Personen). Dit draagt bij aan meer visuele eenheid in het platform. Tegelijkertijd is hierdoor de responsiveness verbeterd. Dit houdt in dat het aanmaken en wijzigen van invulmomenten sneller en makkelijker werkt op verschillende apparaten én dat de pagina zich beter aanpast aan de schermgrootte van de browser.

Ook kan de zorgprofessional of cliënt die het invulmoment aanmaakt voortaan zelf kiezen of er wel of geen automatische melding uitgestuurd moet worden.

Deze verbetering is per direct beschikbaar.

Schermafbeelding2021-09-28om11.35.28-9900000000079.png
Schermafbeelding2021-09-28om11.36.45-9900000000079.png

Nieuw: Logging (NEN7513)

Logging: het vastleggen van acties op elektronische dossiers
Het dossier vormt een belangrijk onderdeel van de veilige zorg aan patiënten en cliënten. Dit dossier bevat privacygevoelige gegevens. Hierdoor is het van belang te allen tijde te kunnen achterhalen wie toegang heeft gehad tot het dossier, volgens welke regels deze toegang is verkregen en welke acties zijn uitgevoerd. Alle afspraken en eisen rondom het loggen van persoonlijke gezondheidsinformatie zijn vastgelegd in de NEN7513 norm.

Logging in Jouw Omgeving
Alle acties die door gebruikers in het platform worden uitgevoerd waarbij gezondheidsinformatie wordt verwerkt, worden voortaan gelogd. Middels een data export vanuit de Beheeromgeving kan de Security Officer (nieuwe gebruikersrol) van de organisatie achteraf controles uitvoeren, om bijvoorbeeld na te gaan of toegang tot een dossier gerechtvaardigd was. Op deze manier voldoen we aan de eisen die worden gesteld vanuit de NEN7513 norm.

De inrichting van deze functionaliteit is altijd maatwerk. Neem contact op met je accountmanager (Derek Read of Robbert Slotman) voor meer informatie over de mogelijkheden.

Toevoeging Hulpmiddelenbibliotheek

Onderstaande psycho-educatie video's zijn toegevoegd aan het algemene aanbod in de Hulpmiddelenbibliotheek (standaard uit).

Wil je hulpmiddelen voor jouw organisatie aan- of uitzetten? Dien een verzoek in bij support via support@jouwomgeving.nl en geef aan om welk(e) hulpmiddel(en) het gaat.

Wil je een nieuw hulpmiddel toevoegen aan het aanbod van jouw organisatie? Dien dan een verzoek in via dit formulier.

Nieuw: Menu item naar release notes

Er is een menu item (Wat is nieuw?) toegevoegd aan het navigatiemenu van de zorgprofessional (zie onderstaande afbeeldingen). Door het klikken op 'Wat is nieuw?' wordt deze website geopend waar de zorgprofessional alle versies van het platform kan terugvinden. Wil je zorgprofessionals via een melding in het platform actief op de hoogte brengen van deze toevoeging? Dien dan een ticket in bij support via support@jouwomgeving.nl.