Versie 2021.19

Doorontwikkeling: tijdelijke relaties en uitnodigingen

Onderstaande verbeteringen zijn doorontwikkelingen in de Beheeromgeving en Personen module en zijn per direct beschikbaar.

Tijdelijke relaties leggen vanuit de Beheeromgeving
Het is voortaan mogelijk om tijdelijke relaties te leggen door een vanaf en tot datum in te stellen. De vanaf datum staat standaard op de datum van vandaag, maar er kan ook een datum in de toekomst ingesteld worden. Als iemand tot een bepaalde datum toegang moet hebben tot de omgeving van de cliënt kan de beheerder hier een einddatum invullen (afbeelding 1). Dit is niet verplicht. Na het verstrijken van deze datum wordt de relatie automatisch verbroken. 

Schermafbeelding2021-08-09om10.59.55-9900000000079e3c.png

Afbeelding 1. Een (tijdelijke) relatie leggen

Bewerken en verbreken van relaties
Een eenmaal gelegde relatie kan bewerkt worden door op het potloodje te klikken. De beheerder kan dan alleen de tot datum wijzigen. Door op het prullenbak icoon te klikken wordt de relatie verbroken.

In het relatieoverzicht wordt voortaan een historie van relaties bijgehouden. De beheerder kan hier zien wat de huidige relaties van de gebruiker zijn (Karel Aarnink is), de toekomstige relaties (Karel Aarnink wordt) en de reeds verbroken relaties (Karel Aarnink was) (afbeelding 2).

afbeelding2.png

Afbeelding 2. Overzicht relaties

(Tijdelijke) relaties leggen vanuit de Personen module
Aansluitend op de uitbreiding in de Beheeromgeving is in de uitnodigingen- functionaliteit van de Personen module ook een tot datum toegevoegd. De zorgprofessional kan door middel van het invullen van deze datum bijvoorbeeld tijdelijk personen uitnodigen in het netwerk van de cliënt (afbeelding 3). Dit is niet verplicht. Na het verstrijken van deze datum wordt de relatie automatisch verbroken.

Afbeelding3.png

Afbeelding 3. Een externe (tijdelijk) uitnodigen in het netwerk van de cliënt

Nieuw: Noodknop-procedure

De Noodknop-procedure is een nieuwe extra functionaliteit.

Om toegang te krijgen tot de omgeving (het dossier) van de cliënt was tot nu toe altijd de tussenkomst van een beheerder of acceptatie van de uitnodiging door de cliënt nodig. In crisissituaties kan echter direct tijdelijke toegang nodig zijn om, in het belang van de cliënt of het netwerk, goed en veilig te handelen.

In deze release lanceren we de Noodknop-procedure. Met behulp van deze functionaliteit kan de zorgprofessional zichzelf direct tijdelijk toegang geven tot de omgeving van de cliënt. Na het verstrijken van de op organisatieniveau vastgestelde tijdsduur wordt de relatie automatisch verbroken en heeft de zorgprofessional geen toegang meer. Zie onderstaande video om te zien het werkt.

Alle acties die de zorgprofessional doet bij het volgen van de Noodknop-procedure worden gelogd. Middels een export van de logging in de Beheeromgeving kan de Security Officer achteraf controles uitvoeren.

Meer weten?
Als je meer wil weten over de kosten, mogelijkheden en de (inrichtings)benodigdheden van de Noodknop-procedure neem dan contact op met je accountmanager (Robbert Slotman of Derek Read). Zij vertellen je er graag meer over. 

Nieuwe eHealth modules

Door het samengaan met Avinty en de bundeling van onze krachten met Karify ontstond de mogelijkheid om veertig eHealth jeugd modules van Karify om te bouwen in onze techniek en aan te bieden in Jouw Omgeving! In deze release lanceren we de volgende vier, meest populaire modules:

Mijn emoties & ik
Emoties kunnen best wel heftig of pijnlijk zijn. Het kan soms voelen alsof je emoties de baas over jou zijn. Dat ze jou sturen en bepalen wat je denkt of doet. Het zou dan fijn zijn om meer grip op je emoties te krijgen. Al is het natuurlijk niet de bedoeling dat je een soort robot wordt en niets meer voelt. Want het voelen van emoties is namelijk heel erg nuttig en belangrijk! Wel is het handig als je weet hoe je met sterk wisselende en heftige emoties om kunt gaan. In deze module gaan we het hier over hebben.

Actiever worden
Nu je niet lekker in je vel zit doe je waarschijnlijk minder. Dat is logisch, maar uiteindelijk voel je je vaak alleen maar vervelender. Door er op uit te gaan en dingen te doen die jij vroeger leuk vond, vergroot je de kans dat je iets leuks meemaakt. Dit kan je helpen om je beter te voelen, al is het maar voor even! De komende opdrachten helpen je om stapje voor stapje weer wat leuke activiteiten op te pakken.

Gedachten uitdagen
In deze module leer je eerst gedachten die niet kloppen te herkennen. Vervolgens leer je om op een andere manier naar je gedachten te kijken, zodat jij een beter gevoel krijgt.

Piekeren
Iedereen maakt zich wel eens zorgen. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen over een ruzie met je beste vriend, een moeilijk proefwerk of de eerste dag bij je nieuwe bijbaan. Dit is heel normaal. Maar lukt het je niet om deze zorgen uit je hoofd te zetten? Dan ben je aan het piekeren. In deze module leer je meer over piekeren. Wat is piekeren eigenlijk precies? Wat zijn de gevolgen? En hoe kan je ermee omgaan?

Frame16-9900000000079e3c.png

Meer weten?
Je kunt de modules direct bekijken op onze demo omgeving door in te loggen op demo.jouwomgeving.nl met de volgende gegevens:

  • Gebruikersnaam = testbehandelaarmodules
  • Wachtwoord = zorginhoudelijke modules jo

Modules activeren voor jouw organisatie? Dien dan een ticket in bij support via support@jouwomgeving.nl.

Bugfixes & Verbeteringen

  • Beheeromgeving (zoekfunctie): het is voortaan mogelijk om te zoeken op delen van woorden
  • Beheeromgeving (programma klaarzetten): het is niet meer mogelijk om eenzelfde programma meerdere keren klaar te zetten voor één cliënt
  • Teams integratie: de uitnodiging voor een beeldbelgesprek wordt weer direct getoond in het chatgesprek zonder dat een refresh nodig is