Versie 2022.05

Jouw Omgeving wordt voortdurend doorontwikkeld, mede op basis van de ervaringen van onze gebruikers. We kondigen de volgende verbeteringen en aanpassingen aan op de productieomgeving.

Sommige functionaliteiten staan niet standaard aan en moeten in afstemming met jouw organisatie worden ingesteld.

Upgrade: Jouw Omgeving app

Om de Jouw Omgeving-app gebruiksvriendelijker én veiliger te maken hebben we de app geüpgraded. We hebben daarbij rekening gehouden met de wensen van onze gebruikers zoals:

 • Inloggen met Two Factor Authenticatie
 • Bestanden uploaden in berichten
 • Verbeterde navigatie in de webview

We hebben hier hard aan gewerkt en zullen de vernieuwde app op zeer korte termijn kunnen aanbieden in de app-store. Hierover word je via een extra Release Note geïnformeerd.

Divider.png

Upgrade: Django 3

De Django 3 upgrade zorgt ervoor dat we weer gebruik kunnen maken van de laatste versies van alle (backend) software die gebruikt wordt. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • De veiligheid wordt verbeterd
 • De ontwikkelsnelheid gaat omhoog
 • We kunnen de schaalbaarheid beter waarborgen, doordat we gebruik kunnen maken van de laatste (Open Source) software pakketten
Divider.png

PDF genereren van nieuwe programma's

In nieuwe programma's (gemaakt met onze program builder techniek) is het voortaan mogelijk om in te richten dat de cliënt zelf een PDF-export kan maken van een pagina en/of het volledige programma. Alle onderdelen (bouwstenen) komen mee in deze export, met uitzondering van de Reactiebox, Werkplan integratie, Hulpmiddelen en Chat afschriften. De PDF bevat een voorpagina en een inhoudsopgave. De titel Print pagina en Genereer een PDF bestand van deze pagina zijn vertaalbaar, zodat dit goed aansluit op jouw doelgroep.

Zorgprofessionals, ouders en externen kunnen geen export maken. 

Printpagina-9900000000079e3c

Afbeelding 1. PDF genereren van een pagina

Printprogramma-9900000000079e3c

Afbeelding 2. PFG genereren van een programma

Divider.png

Nieuw: 'My life' eHealth modules

Als gevolg van de samenwerking met Avinty Karify lanceren we wederom met trots twee nieuwe eHealth modules gericht op jeugd:

My life: Relaties & seks

Als jongvolwassene gaan romantische relaties en seks vaak een steeds grotere rol innemen in je leven. Dit brengt de nodige vragen met zich mee. Hoe zit het bijvoorbeeld met daten als je heel verlegen en teruggetrokken bent? Wat als je verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht? En hoe praat je over seks met je partner?

Veel mensen lopen wel eens tegen dit soort vragen aan in hun leven. In deze module gaan we daarom in op de thema’s relaties en seks. De cliënt krijgt informatie, tips en uitleg over hoe zijn om kunnen gaan met veelvoorkomende onderwerpen op deze gebieden.

Mylife_relatiesenseks-9900000000079e3c

My life: Vrienden

Vrienden zijn belangrijk voor ons. Met vrienden kun je kletsen, leuke dingen doen, sporten en lachen. Daarnaast kun je ook op hen rekenen als je steun nodig hebt. Maar hoe maak je eigenlijk vrienden? En wat als je (bijna) geen vrienden hebt? Of de ‘verkeerde’ vrienden hebt?

Bijna iedereen loopt wel eens tegen dit soort vragen aan in zijn leven. In deze module gaan we daarom in op het thema vriendschap. De cliënt krijgt informatie, tips en uitleg over hoe zij om kunnen gaan met veelvoorkomende onderwerpen op dit gebied.

Mylife_vrienden-9900000000079e3c

Meer weten?

Je kan modules direct bekijken op onze demo omgeving door in te loggen op demo.jouwomgeving.nl met de volgende gegevens:

 • Gebruikersnaam = testbehandelaarmodules
 • Wachtwoord = zorginhoudelijke modules jo
  Let op: Log in, zet de privé-modus uit en navigeer naar het dashboard  van 'Testcliënt Modules' om de modules te bekijken.

Wil je modules activeren voor jouw organisatie? Dien een ticket in bij support via; support@jouwomgeving.nl

Divider.png

Bugfixes & Verbeteringen

 • De voorleesfunctie werkt weer: in eerste generatie behandelprogramma's
 • Groepen: bewerken en opslaan van een reeds bestaande groep geeft geen foutmelding meer  
 • Surfen op emoties: de geluidsfragmenten zijn weer te beluisteren
 • Hulpmiddelenbibliotheek: 'Ontspanningsoefeningen: lezen en luisteren in diverse talen' en 'Autisme en hersenen' zijn verwijderd, omdat deze niet meer werken