Versie 2022.10

Jouw Omgeving wordt voortdurend doorontwikkeld, mede op basis van de ervaringen van onze gebruikers. We kondigen de volgende verbeteringen en aanpassingen aan op de productieomgeving.

Sommige functionaliteiten staan niet standaard aan en moeten in afstemming met jouw organisatie worden ingesteld.

Update verstoring en release

Via eerdere mails hielden we je op de hoogte van een fout die is ontstaan in de rapportagemodule na een update. Door deze fout zagen zorgverleners rapportages waar zij toegang toe hebben in één weergave, zonder categorisering per cliënt. Hierdoor is de verzending van deze inhoudelijke Release Note uitgesteld.

Gistermiddag is de fout hersteld en is Jouw Omgeving voor alle organisaties weer live gezet. Bij deze volgt de inhoudelijke Release Note rondom de vernieuwde rapportage.

Naast de vernieuwde rapportage stond ook een update van inzage- en bewerkingsrechten in onze eHealth modules op de planning. Dit is door de problemen nog niet meegegaan en zal in de loop van volgende week alsnog gebeuren. We sturen hierover een aanvullende Release Note. Ook geven we in de loop van volgende week  via een aparte mail een uitgebreidere toelichting van de oorzaak van het probleem.

Graag attenderen we je op dit inschrijformulier voor de Release Notes / updates. Stuur deze link vooral door naar collega's die de update mails niet ontvangen hebben, maar hier wel behoefte aan hebben. 

Divider.png

Vernieuwd: Reacties en Rapportage

We hebben het plaatsen en weergeven van reacties én rapportages in de Rapportage module volledig vernieuwd. Dit project is onderdeel van een groter project, de zogenaamde 'Front-end upgrade'. Deze upgrade is bedoeld om het platform technisch toekomstbestendig te maken.

Gezien de centrale plek en het belang van reacties en rapportages in Jouw Omgeving, hebben we klanten gedurende de staging periode middels een extra mailing verzocht te testen en ons van input te voorzien. Nogmaals, hartelijk dank hiervoor!

Reacties

Gebruikers kunnen reageren op berichten, toegevoegde acties en nieuwsberichten in de nieuwsgroepen. Deze reactievelden zitten in heel Jouw Omgeving verwerkt.

Wat levert de upgrade op?

 • Geplaatste reacties zijn gelijkgetrokken in het hele platform en schalen mee op mobiele apparaten;
 • Een verbeterde 'editor' (inclusief emoji kiezer én opmaakmogelijkheden);
 • Duidelijke hiërarchie tussen het 'hoofdbericht' en de reacties eronder;
 • Sneller laden van pagina's met veel reacties.

Rapportage

In de Rapportage module worden cliënt- en groepsrapportages geschreven. 

Wat levert de upgrade op?

 • Er kan tot één niveau diep gereageerd worden op rapportages waar dit voorheen niet kon;
 • Duidelijke hiërarchie tussen de rapportage en de reacties eronder;
 • Sneller inladen van pagina's met veel rapportages en reacties;
 • De Rapportage module is beter schaalbaar op mobiel;
 • De Rapportage module is een stuk overzichtelijker en daarmee prettiger leesbaar;
 • Je kan wisselen tussen een 'dag', 'week', en 'maand' weergave;
 • Er wordt om bevestiging gevraagd voordat je een rapportage verwijderd om per ongeluk verwijderde rapportages te voorkomen.

Centrale aankondiging

Bij organisaties waar de Rapportage module aan staat, hebben we (zoals in de staging Release Note vermeld) vanuit Jouw Omgeving een centrale aankondiging in het platform geplaatst om eindgebruikers voor te bereiden op deze aanpassing.

Mocht je vragen hebben over deze update of hulp nodig hebben, dien dan een ticket in bij support@jouwomgeving.nl.