Smaakk!

Smaakk! - een online behandelprogramma voor jongeren met een eetstoornis

Informatie over het programma

Ben je de hele dag bezig met wat en hoeveel je eet? Maak jij je zorgen over je gewicht? Ben je ontevreden over hoe je er uit ziet?

Dan is Smaakk! misschien wel iets voor jou. Met behulp van het programma leer je werken aan een normaal eetpatroon, een gezond gewicht en een positiever beeld van jezelf.

“Het is fijn dat mijn behandelaar zo meeleeft en telkens berichtjes en tips stuurt”

Smaakk dashboard v3

Het programma

Smaakk! is een online behandelprogramma voor jongeren met een eetstoornis. Je werkt aan Smaakk! binnen Jouw Omgeving. Dat is beveiligde behandelomgeving op internet waar alleen jij en je behandelaar bij kunnen. Je ouders of verzorgers hebben een aparte plek waar ze bijvoorbeeld informatie kunnen vinden over eetstoornissen.

Samen met je behandelaar

Je behandeling voor je eetstoornis bestaat deels uit online opdrachten en deels uit gesprekken. Je eigen behandelaar begeleidt jou ook online. Terwijl je thuis aan je programma werkt, kan je hem of haar berichten sturen als je een vraag hebt. Hij of zij kijkt hoe de behandeling gaat en geeft tips om je te helpen. Je kunt daardoor thuis en op je eigen tijd je behandeling gemakkelijk voortzetten en toch contact houden met je behandelaar.

Ook je ouders doen mee

Je ouders kunnen ook een eigen online om­geving krijgen, waarin uitleg en tips staan.

Ze kunnen binnen de omgeving veilig berichten sturen aan jou en je behandelaar. Ze zien niet de inhoud van jouw behandel­programma Smaakk!.

“Het helpt me dat ik een bericht kan sturen naar mijn behandelaar wanneer ik wil!”

Blended behandelen

Blended behandelen is een nieuwe manier van hulp, waarbij je een deel van de behandeling thuis op je computer doet en daarnaast een aantal afspraken hebt met je behandelaar. Hierdoor kan je aan je behandeling werken wanneer jij wilt, in jouw tempo en op de tijd dat het jou uitkomt. Dat scheelt reizen en vrij vragen!

Persoonlijk contact

Je volgt een blended behandeling met een vaste behandelaar, die je leert kennen voordat je begint. Hij helpt je op weg en begeleidt je tijdens je behandeling. Hoeveel afspraken je samen hebt en wanneer? Dat overleg je samen.

Eigen baas

Loop je midden in een opdracht vast? Heb je iets nieuws geleerd en wil je dat graag vertellen? Kijk je tv en schiet je nog wat te binnen? Of is er iets gebeurd waarbij je hulp wilt vragen aan je behandelaar? Berichten binnen Jouw Omgeving kan je, onder andere aan je behandelaar, sturen wanneer en waarover jij wilt.  Let wel, je behandelaar leest niet altijd direct berichten, maar zal binnen de met jou afgesproken tijd reageren.

Wil je de interactieve module Smaakk! ook inzetten?

Dat kan in combinatie met een account in Jouw Omgeving.

Mail ons!

Heb je een vraag of wil je meer informatie, stuur ons dan een bericht. Je krijgt binnen 2 dagen reactie.

Bel ons!

Wil je direct iemand spreken over de mogelijkheden? Bel dan met één van onze medewerkers via onderstaand nummer:

088 4500 250