Samen maken wij Jouw Omgeving

Welkom bij deze serie over Jouw Omgeving, het eHealthplatform dat is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen de regie moet hebben over zijn eigen gezondheid en welzijn. Hier vertellen we over de ontstaansgeschiedenis van het platform, en hoe we ons inzetten voor goede zorg en een gezonde samenleving.

Klanten 2013

Samen maken wij matched care

Zorgprofessionals zijn er niet om keuzes voor je te maken of je afhankelijk te laten voelen. Hulpverlening werkt het beste als jij zelf de leiding hebt. Je mag meebeslissen over hoe de hulpverlening eruitziet, hoe lang het duurt en hoe het verloopt.
Zelf werken aan het verbeteren van je situatie geeft je een gevoel van kracht, eigenwaarde en autonomie. Zo kunnen problemen beter worden aangepakt. Belangrijk hierbij zijn gelijkwaardigheid en samenwerking. En als het nodig is, kun je altijd om hulp vragen.

Bij Jouw Omgeving geloven we dat iedereen op zijn eigen niveau eigen regie kan voeren. Ook als je bijvoorbeeld minder goed kan lezen of een verstandelijke beperking hebt.

Iedereen kan meedoen!

Zorg op maat betekent dat je krijgt wat je nodig hebt. Matched care biedt dat: lichte hulp waar het kan, zwaardere hulp waar dat moet. Jouw Omgeving heeft daarom geen vast plan voor hulpverlening, maar juist een modulair systeem met verschillende, ondersteunende opties en een grote bibliotheek met digitale hulpmiddelen. Hiermee kan voor iedere cliënt een passend traject worden samengesteld.

We hebben bijvoorbeeld in 2013 samen met Accare 99gram.nl ontwikkeld. Heb je moeite met gezonde voeding of hoe je eruit ziet? Op de site vind je informatie over eten, gewicht en uiterlijk. Je start met de zelftest “Heb ik een eetprobleem?” om je situatie beter te begrijpen. Daarna volg je een anonieme zelfhulpcursus om aan je zelfbeeld te werken. Op vaste tijden kun je chatten met hulpverleners van Accare die gespecialiseerd zijn in eetproblematiek.
En kom je er zelf niet uit? Dan is de stap naar intensievere behandeling en begeleiding door een team van zorgprofessionals eenvoudig gemaakt. Via Jouw Omgeving biedt Accare een begeleide versie van 99gram (Smaakk!) aan.

Speel jij ook met de gedachte om meer matched care aan te bieden? Neem contact op met onze accountmanagers voor meer informatie over de mogelijkheden.