18 april 2014

4Jeugd: "Het gaat over jou"

4Jeugd, de sector jeugdzorg binnen de Lichtenvoorde, gaat gebruik maken van Jouw Omgeving, om jongeren met een licht verstandelijke beperking de regie te geven over hun eigen hulpverlening. Niet alleen de jongeren doen actiever mee, ook de begeleiding kan meer delen over het behandeltraject. Jongeren krijgen in Jouw Omgeving de boodschap: het gaat over jou.

Daarnaast bevordert Jouw Omgeving de eigen regie van de cliënt door het aanmaken van eigen werkpunten. Dit verhoogt de kwaliteit van de geboden zorg. De cliënt heeft minder begeleiding nodig en hulpverleners kunnen meer tijd besteden aan zorggerichte taken. Dit leidt, naast goede zorg, tot een besparing in kosten.

De nieuwe openheid geeft rust, maar vraagt om een omslag in denken en doen van de behandelaar. Zo is bijvoorbeeld een toegankelijke schrijfstijl van belang. De jongeren moeten het snappen, de tekst is dus eenvoudig en direct. Jouw Omgeving begeleidt zorginstellingen, waaronder de Lichtenvoorde, bij de implementatie van deze nieuwe manier van werken, zodat de slagingskans van de behandelingen én het platform zo groot mogelijk is.

Lees het artikel van de Lichtenvoorde

http://www.delichtenvoorde.nl/nieuws/4jeugd-en-online-hulpverlening