23 mei 2014

Extra veilig werken met Jouw Omgeving

Als je het hebt over online hulpverlening, dan heb je het over veiligheid. Jouw Omgeving neemt dit onderdeel vanzelfsprekend erg serieus en zorgt er dan ook voor dat alle dataverkeer voldoet aan de hoogste standaarden. Jouw Omgeving biedt voortaan de mogelijkheid van een extra beveiligingslaag door middel van een zogenaamde 2-factor authenticatie, vergelijkbaar met de procedure van inloggen en betalen bij internetbankieren.

Bij 2-factor authenticatie wordt een extra stap toegevoegd aan het inlogproces om de identiteit van een gebruiker, die toegang wil, vast te stellen. Bij single-factor authenticatie hoeft men alleen een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. 2-factor authenticatie vraagt om twee van de volgende drie soorten identificatie:

  • Iets dat de gebruiker weet, zoals een pincode of wachtwoord
  • Iets dat de gebruiker heeft, zoals een pinpas of mobiele telefoon
  • Iets dat de gebruiker is, zoals een vingerafdruk of stem

Jouw Omgeving vraagt naast een gebruikersnaam en wachtwoord (iets dat je weet), om een code die men op zijn/haar mobiel ontvangt (iets dat je hebt). Deze vorm van authenticatie biedt een hogere veiligheid voor de cliënt, terwijl het platform gebruikersvriendelijk blijft.