21 september 2015

Al ruim 30% van jongeren bij Accare maken gebruik van digitale cliëntportaal

Al ruim dertig procent van de jongeren die bij Accare in behandeling zijn, maken actief gebruik van hun digitale cliëntportaal. Deze goede score werd al een jaar na de start van het portaal van Jouw Omgeving gehaald. 

Je eigen dossier bekijken

Bij Accare krijgen kinderen en jongeren automatisch een account aangeboden als ze hun e-mailadres invullen op het aanmeldingsformulier. Na activering kunnen ze er veilig in mailen met hun behandelaar, hun afspraken checken en als ze boven de 16 zijn kunnen ze ook hun dossier bekijken. Op dit moment hebben bijna 3.000 jongeren en ouders dit gedaan. Eenvoudig in gebruik dankzij het online hulpplatform van Jouw Omgeving. 

Blended behandelingen

Naast het vergroten van de eigen regie door inzage in allerlei aspecten van hun behandeltraject, vindt het digitale gedeelte van de blended behandelingen ook via het cliëntenportaal plaats. Accare biedt op dit moment de volgende geprotocolleerde gedragstherapeutische blended behandelingen aan:

SMAAKK!, voor jongeren met een eetstoornis
Doepressie, voor behandeling van depressie bij jongeren van 14 tot 23 jaar
Dappere Kat, voor kinderen en jongeren met angstklachten
Oudertraining BPTG online, voor ouders van kinderen met gedragsproblemen

Tot dusver zijn er binnen Accare bijna 1.300 van deze blended behandelingen gestart.  

Digitale behandeltool PLAN

Via de Jouw Omgeving functionaliteit PLAN, kunnen behandelaars zelf ook een een digitale invulling aan een behandeling geven. Via PLAN kunnen behandeldoelen, -afspraken en -opdrachten worden ingevoerd. Net als de blended behandelingen is PLAN te gebruiken binnen het cliëntenportaal JouwOmgeving.

Bron: https://www.accare.nl/over-accare/nieuws/al-ruim-30-digitaal