25 januari 2016

ADHD voor Kids in onze online bieb

In samenwerking met uitgeverij Boom en het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP) hebben wij de serious game ADHD voor Kids toegevoegd aan de bibliotheek van Jouw Omgeving. Dit psycho-educatieve programma is een waardevolle toevoeging voor gebruikers van ons online platform. Het koppelen met bestaande producten die hun meerwaarde al bewezen hebben, sluit helemaal aan bij onze visie en werkwijze.

ADHD voor Kids is een laagdrempelig programma dat kinderen van 6-8 jaar op een speelse manier helpt om te begrijpen wat ADHD eigenlijk is en wat het betekent als je ADHD hebt. Het programma bevat elementen van serious games, door de combinatie van interactieve spelletjes, animaties, filmpjes en gesproken tekst. De funfactor maakt het aantrekkelijk voor kinderen. Bovendien worden ze bij hun online ontdekkingstocht op een leuke manier gemotiveerd door de bekende Nederlanders Jochem van Gelder en Ron Boszhard.

Eén centrale toegang

Bij Jouw Omgeving ontwikkelen we ook zelf online behandelprogramma’s en psycho-educatie, maar we hoeven het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden. Er is al veel goed materiaal beschikbaar en dat stellen wij graag beschikbaar via ons platform. Voor de gebruikers is het immers handig om via één centrale toegang rechtstreeks te kunnen doorklikken naar bruikbare informatie, filmpjes en programma’s. Daar leent de bibliotheek van Jouw Omgeving zich uitstekend voor en we hebben de techniek in huis om snelle en veilige koppelingen te maken.

Kruisbestuiving

Het programma ADHD voor Kids is gerealiseerd door Karakter, één van onze ontwikkelpartners binnen het E-KJP.  Het is uitgegeven door Boom, uitgever van relevante vakliteratuur en kwalitatief goede content voor de zorgsector. Door kruisbestuiving tussen Boom, Jouw Omgeving en ontwikkelpartners als het E-KJP kunnen we met elkaar bijdragen aan de online beschikbaarheid van waardevolle inhoudelijke content.

Maak kennis met www.adhdvoorkids.nl en lees nog meer over de uitbreiding van de bibliotheek in Jouw Omgeving.