12 januari 2017

Persbericht: Jouw Omgeving integreert Readspeaker

readspeaker

Met ReadSpeaker wordt het voor de gebruikers mogelijk om de teksten binnen het platform voor te laten lezen. Jouw Omgeving sluit hierbij aan op de wensen van cliënten en hulpverleners: online en toch eenvoudig en toegankelijk.

 

Iedere tekst kan worden voorgelezen
Hulpverleners binnen 20 instellingen zetten Jouw Omgeving in om online met hun cliënten te communiceren en hulp te verlenen. Nu Jouw Omgeving de mogelijkheid biedt om alle tekst binnen het online platform voor te laten lezen, wordt het nog eenvoudiger om informatie over te brengen of te delen. De combinatie van spraak en tekst is van grote waarde, bijvoorbeeld bij de behandeling van jonge kinderen of jongeren met een licht verstandelijke beperking. Vooral als het om lange teksten gaat hebben zij vaak moeite deze zelfstandig te lezen.
 
Maar voor alle mensen die moeite hebben met lezen, en voor mensen die gewoonweg liever luisteren dan lezen, is een voorleesfunctie essentieel voor de betrokkenheid en zelfredzaamheid. De samenwerking tussen Jouw Omgeving en ReadSpeaker maakt dat het platform en zijn online behandelprogramma’s nog toegankelijker worden voor alle doelgroepen.
 
Bewezen oplossing
Birk Frankvoort, verantwoordelijk voor  business development en product expert bij Jouw Omgeving: “Wij gaan niet iets ontwikkelen wat al bestaat. Een goede bestaande oplossing als ReadSpeaker kunnen wij prima integreren binnen Jouw Omgeving. ReadSpeaker is een internationaal vooraanstaande organisatie met geavanceerde technologie die zichzelf bewezen heeft in de markt. De keuze voor samenwerking met ReadSpeaker hebben wij gebaseerd op drie belangrijke criteria;
1.     eenvoud voor de cliënt
2.     gebruiksvriendelijkheid voor de zorgverlener
3.     hoge kwaliteit van de audio
 
Daarnaast is het belangrijk dat alle tekst binnen Jouw Omgeving kan worden voorgelezen, bijvoorbeeld ook zelf geschreven rapportages en verstuurde berichten. Op al deze punten kwam ReadSpeaker als beste uit de bus.”