20 december 2017

Ehealthweek 2018: wij doen mee!

eHealthweek 2018

Van 20 tot en met 26 januari vindt de tweede editie van de eHealthweek plaats en ook dit jaar doen wij mee! Op donderdag 25 januari vinden er vanaf 14:00 uur drie expertsessies en aansluitend een nieuwjaarsreceptie plaats bij ons op kantoor op Maliebaan 79 te Utrecht. Ook wanneer je niet deelneemt aan een de sessies, ben je vanaf 16:30 uur van harte welkom voor onze feestelijke nieuwjaarsborrel! Hieronder vind je meer informatie over de expertsessies en hoe je je kunt aanmelden.

Expertsessies

Je kunt je voor één van de onderstaande expertsessies aanmelden door een e-mail te sturen met daarin je naam, functie, organisatie en je keuze.

Let op: er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!


1. Integraal werken in het jeugddomein
We willen allemaal integraal werken, maar hoe doe je dat? Hoe kantel je, werk je vraaggericht en lever je maatwerk? Hoe betrek je het netwerk rondom een cliënt en welke nieuwe mogelijkheden biedt eHealth hierin? Iedere partner in de keten heeft er mee te maken, maar de praktijk blijkt vaak weerbarstig. Praat met collega's van gemeentes, wijkteams, en andere zorgorganisaties. Discussieer en leer van de ingebrachte casussen en best practices.  

Sessie voorzitter: Vera Naber - o.a. Psycholoog, Bestuurslid sector Jeugd (NIP) en zelfstandig adviseur

Experts:
- Niels Bloembergen - Project coördinator blended hulpverlening bij Reik
- Miriam van der Veen - Online behandelaar 99gram.nl en coördinator eHealth bij Accare


2. Privacy & Informatiebeveiliging
In het kader van nieuwe wet- en regelgeving in 2018 besteden we aandacht aan privacy en databeveiling binnen zorgorganisaties. Wat doe je nu al, wat kun je nog beter doen en wat moet je gaan doen? Samen met Martine van de Merwe kijken we wat de nieuwe wet- en regelgeving betekent voor de zorg en uw organisatie. Aan de hand van concrete voorbeelden zullen we de do's and don'ts op dit gebied doornemen.

Experts:
- Martine van de Merwe - Eigenaar PrivacyLab & Security Culture Person of the Year 2017
- Bart Heesink - CTO bij Jouw Omgeving


3. De businesscase van eHealth
Hoe bouw je een positieve 'businesscase' rondom eHealth? Zowel vanuit de theorie als de praktijk kijken we naar hoe je met een goede businesscase de kwaliteit van hulp/zorg kunt verhogen én als organisatie efficiënter kunt werken met een positief financieel effect.

Experts:
- Tom Nij Bijvank - Algemeen directeur van Jouw Omgeving
- Ype Brada - Hoofd Kennis, Innovatie, Communicatie en Kwaliteit bij Stichting Reik 
- Jack van Gils - Managing Partner bij tBureau


Nieuwjaarsreceptie

Vanaf 16:30 uur zetten wij onze deuren open voor eenieder die samen met ons wil proosten op het nieuwe jaar. Dus kom gerust samen en neem een collega of iemand anders uit je netwerk mee. We horen graag of je komt, stuur ons daarom een e-mail en vermeld daarin wie je bent, wat je doet en waar.

Tot 25 januari!