4 april 2017

Webinar: breng zelfredzaamheid realistisch in kaart

Zelfredzaamheid

Op dinsdag 18 april van 11:00 uur tot 12:00 uur organiseren we een webinar over zelfredzaamheid en de ZRM-krachtenwijzer.  Tijdens dit webinar laat Robbert Slotman, in samenwerking met Ype Brada (Reik), de ins en outs zien van dit instrument. Na het webinar ben je volledig op de hoogte van de werking van de ZRM-Krachtenwijzer en hoe je deze in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. Je kunt het webinar gratis volgen; schrijf je nu in!


ZRM-Krachtenwijzer

Met behulp van de ZRM-Krachtenwijzer krijg je een realistisch beeld van zelfredzaamheid. Het geeft inzicht in welke mate de zelfredzaamheid berust op eigen kracht, op dat van het eigen netwerk en eventueel op professionele hulp. En dat niet alleen! Het geeft ook een verklaring voor deze krachtenverdeling waardoor de juiste gespecialiseerde hulp op tijd ingezet kan worden. 

De ZRM-Krachtenwijzer maakt volledig gebruik van de door de GGD Amsterdam ontwikkelde Zelfredzaamheid-Matrix®. De matrix wordt onder anderen door Nederlandse gemeenten ingezet om de zelfredzaamheid van burgers in kaart te brengen. 


Reëel inzicht in de situatie van de cliënt

De ZRM-Krachtenwijzer is ontwikkeld in samenwerking met expertise- en behandelcentrum Reik. We organiseren dit webinar dan ook in samenwerking met Ype Brada, hoofd Kennis & Innovatie, Communicatie en Kwaliteit bij Reik

“Met de ZRM-Krachtenwijzer kun je de Zelfredzaamheid-Matrix op een gebruiksvriendelijke manier afnemen. Er ontstaat een reëel inzicht in de situatie van de cliënt en na elke vervolgafname is zichtbaar wat er is gedaan en wat het resultaat is. Samengevat: de ZRM-Krachtenwijzer geeft een helder vertrekpunt voor hulp, maakt zichtbaar welke hulp er is geboden en wat de resultaten zijn in het versterken van de eigen kracht van de cliënt.”

- Ype Brada


Inschrijven = gratis

Je kunt je gratis aanmelden via deze link. Via een chat kun je tijdens het webinar direct vragen stellen. Bovendien nemen we het webinar op, zodat je deze naderhand nog kunt terugkijken.