Kenter kiest voor een duurzame samenwerking met Jouw Omgeving

Kenter Jeugdhulp gaat voor de lange termijn de samenwerking met Jouw Omgeving aan. Jouw Omgeving zal gaan dienen als het centrale portaal voor cliënten en verwanten, de online plek waar alle betrokkenen rond en met de cliënt samenwerken.

Kenter-Hero-Desktop-Large.jpg

Kenter startte enkele jaren geleden al met een kleinschalige pilot in Jouw Omgeving. In het voorjaar 2020 heeft de organisatie zich in het licht van de Corona-crisis gebogen over de vraag hoe e-health een structurele bijdrage aan de zorg kan leveren. Jouw Omgeving werd breed binnen de organisatie geïntroduceerd en een eerste lichting medewerkers werd wegwijs gemaakt in het werken met Jouw Omgeving. Eind 2020 en begin 2021 werden de resterende medewerkers hierin meegenomen met als resultaat dat elke medewerker binnen Kenter getraind is om ‘blended’ zorg te bieden met Jouw Omgeving. 

Medewerkers bij Kenter communiceren beveiligd via het platform en werken op die manier samen met de cliënt en het betrokken netwerk. Naast familie kunnen bijvoorbeeld ook school en externe hulpverlening worden aangehaakt. Alles gaat op maat. De cliënt bespreekt met zijn behandelaar in hoeverre het netwerk mee mag kijken in het Werkplan, waarin zijn of haar behandeldoelen staan geformuleerd en waarop wordt gerapporteerd. 

Het verloop van de behandeling wordt transparanter door het samen werken aan de doelen. De cliënt en diens netwerk kijken en schrijven mee. De behandelaar kan daarnaast op maat handige hulpmiddelen, een online behandelprogramma of een zelfhulpmodule klaarzetten voor de cliënt. 

Voor het automatisch aanmaken van accounts in Jouw Omgeving en het inloggen van behandelaren maken we gebruik van de Koppeltaal-koppeling. Daarmee worden typefouten voorkomen en kunnen behandelaren snel en veilig vanuit het Medicore EPD inloggen in Jouw Omgeving. Dat zorgt voor gemak en veiligheid! 

Wil jij ook werken met Jouw Omgeving?

Wil je ook Jouw Omgeving inzetten om online samenwerken mogelijk te maken tussen professionals en cliënten en hun netwerk? Plan een demo en probeer Jouw Omgeving twee weken zelf uit. Wil je eerst meer weten of heb je vragen? Bel met één van onze medewerkers via 088 4500 250 of vul het contactformulier in via onderstaande knop.